CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

Obavijesti  članovima i posjetiteljima

Za sve nejasnoće slobodno mi se obratite na mail adresu zrendula-gmail-com.

Opet ima jako puno pokušaja registracije s područja Rusije. Da izbjegnem objave reklama, takve registracije ne odobravam. Ako kojim slučajem zbog toga nekoga ne aktiviram, molim da mi se javite na mail.


Ja više ne stignem rješavati neke stvari, pa tako niti administrirati/uređivati ovu web stranicu. Administraciju bi još nekako i stigao napraviti, ali urednički posao stvarno ne stižem. Ako želi netko preuzeti tu obavezu na sebe neka mi se javi.
 
 
 
 
CADhr - Hrvatski CAD portal

AutoCAD u oblacima

cloudsKako u zadnje vrijeme često se spominje pojam „oblaka“ u raznim kontekstima (ovdje ne mislim na meteorološki fenomen), tako i Autodesk ima svoju inačicu „oblaka“. Project Butterfly je web bazirana aplikacija za uređivanje i pregledavanje dwg datoteka.

 

Trenutno u beta verziji i još uvijek se razvija, ali trenutne mogućnosti su impresivne. Iako su trenutne mogućnosti uređivanja i pregledavanja vrlo primitivne i jednostavne s obzirom na desktop verziju AutoCAD-a, očigledno je da i AutoCAD gleda u budućnost u „oblacima“. Ovu tezu još potvrđuje i činjenica da Autodesk Labs rade na inačici AutoCAD-a na webu zvanoj Project Twitch, na kojoj će korisnici biti u mogućnosti isprobavati nove mogućnosti najnovijih verzija AutoCAD-a bez instalacije aplikacije. Trenutno Project Twitch je dostupan samo u Kanadi i SAD-u.

Mnogo se piše o ovoj novoj tehnologiji (oblaci), ali unatoč tome, ova tehnologija je još daleko od završne faze. Još ćemo jedno vrijeme sigurno gledati CAD aplikacije instalirane na lokalnim računalima, ne na webu. Međutim, počet će se pojavljivati novi alati poput Project Butterfly-a i Twitch-a koji bi mogli unaprijediti i djelomično promijeniti način na koji upravljamo podacima. Iako na prvi pogled ova dva projekta su slična, oni se drastično razlikuju prema mjestu gdje se dešava procesiranje. Project Butterfly se izvodi lokalno, dok se Project Twitch izvodi na serveru.

Da bi započeli korisiti Project Butterfly, potrebno je kreirati account, logirati se, uploadati dwg datoteku i to je to. Sve što je potrebno je web preglednik sa instaliranom Adobe Flash dodatkom. Najbolje da sami probate.

 

{youtube}S09Z05PeFeE{/youtube}

{youtube}gNi8fxuKisQ{/youtube}


 
 
 
 

Ukratko  o nama ...

Mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.