CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

Obavijesti  članovima i posjetiteljima

Za sve nejasnoće slobodno mi se obratite na mail adresu zrendula-gmail-com.

Opet ima jako puno pokušaja registracije s područja Rusije. Da izbjegnem objave reklama, takve registracije ne odobravam. Ako kojim slučajem zbog toga nekoga ne aktiviram, molim da mi se javite na mail.


Ja više ne stignem rješavati neke stvari, pa tako niti administrirati/uređivati ovu web stranicu. Administraciju bi još nekako i stigao napraviti, ali urednički posao stvarno ne stižem. Ako želi netko preuzeti tu obavezu na sebe neka mi se javi.
 
 
 
 
CADhr - Hrvatski CAD portal

Tehničko crtanje - udžbenik za srednje strukovne škole

Tehničko crtanje s AutoCAD-omJoš jedna knjiga koja obrađuje primjenu AutoCAD-a, ali za školski uzrast. Autor knjige je Mato Lučić, profesor strojarske grupe predmeta, a predaje u Prvoj srednjoj školi Beli Manastir. Knjiga je pisana prema programu za nastavu Tehničkog crtanja i na suvremen način obrađuje standarde za tehničko crtanje i pravila tehničkog crtanja. Uz knjigu dolazi i prilog s primjerima nastalim u AutoCAD-u (slike, predlošci, animacije i ostalo).

WEB stranica autora:
http://www.naklada-lucic.hr/

Cijena udžbenika: 95,00 kn

Udžbenik se može naručiti direktno od autora ili potražiti u knjižarama.

Iz predgovora knjige izdvojio bih ovo:
"Tehnički crteži pripadaju među najvažnije medije i sredstva komuniciranja pa ih je potrebno znati čitati i crtati. Osnove za izradu i čitanje tehničkih crteža objašnjene su u ovom udžbeniku.
Udžbenik je oblikovan prema nastavnom programu za nastavni predmet Tehničko crtanje u području strojarstva za trogodišnje obrtničke i industrijske škole, a sadrži objašnjenja i primjere za stjecanje svih potrebnih znanja kako bi učenici mogli potpuno samostalno čitati i izrađivati tehničke crteže pomoću pribora za tehničko crtanje i na računalu u računalnom programu AutoCAD."


"Udžbenik se sastoji od jedanaest zasebnih cjelina. Na početku su opisani i objašnjeni standardi (norme) koje je potrebno poznavati pri izradi tehničkog crteža: standardi crta, standardi tehničkog pisma, mjerila, formata, zaglavlja i sastavnica. U narednim poglavljima knjige nastojao sam na najjednostavniji i najkraći način objasniti prostorno predočavanje tijela, pravokutno projiciranje i kotiranje, presjeke, tolerancije i hrapavost površina, presjeke geometrijskih tijela ravninama, te samu izradu i čitanje tehničkih crteža. Posebno poglavlje čini crtanje standardnih strojnih elemenata.
Posljednje poglavlje udžbenika omogućuje učenicima stjecanje znanja i umijeća potrebnih za izradu crteža u računalnom programu AutoCAD.
"

Kompletan sadržaj i predgovor možete skinuti s ovog linka: predgovor_i_sadrzaj.pdf

 

Primjer 1

Crtež sklopa i crtež detalja

Primjer 2

Primjer crteža nastalog crtanjem u AutoCAD-u


Više o samoj knjizi možete saznati ako posjetite stranicu autora:
http://www.naklada-lucic.hr/

Objavljeno: administrator 23.10.2007. 20:57:44


 
 
 
 

Ukratko  o nama ...

Mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.