CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

Obavijesti  članovima i posjetiteljima

Za sve nejasnoće slobodno mi se obratite na mail adresu zrendula-gmail-com.

Opet ima jako puno pokušaja registracije s područja Rusije. Da izbjegnem objave reklama, takve registracije ne odobravam. Ako kojim slučajem zbog toga nekoga ne aktiviram, molim da mi se javite na mail.


Ja više ne stignem rješavati neke stvari, pa tako niti administrirati/uređivati ovu web stranicu. Administraciju bi još nekako i stigao napraviti, ali urednički posao stvarno ne stižem. Ako želi netko preuzeti tu obavezu na sebe neka mi se javi.
 
 
 
 
CADhr - Hrvatski CAD portal

Priručnik za tehničko crtanje na računalu

Priručnik za tehničko crtanje na računaluJoš jedna knjiga od profesora Mate Lučić.
Ova knjiga obrađuje osnove rada s AutoCAD-om u obliku radnih listova u kojima se obrađuju jedan ili više alata.

Nakon upoznavanja osnova kreće se s izradom crteža po fazama, od jednostavnijih primjera prema složenijim. Na samom kraju savladava se crtanje 3D modela.

Knjiga također dolazi s CD-om, a njena cijena je 88,00 kn.

 

Knjiga se može kupiti u knjižarama ili naručiti s autorovih stranica (http://www.naklada-lucic.hr/ )

Iz uvoda knjige izdvojio bih ovo:

"Računala su danas neizbježna u svakom konstrukcijskom uredu. U procesu konstruiranja računala se koriste tijekom sljedećih aktivnosti:
- za prikupljanje informacija i preciziranje zadatka
- za razvoj koncepcije rješenja i konstruiranja
- za izračunavanje
- za izradu konstrukcijske dokumentacije.
U početnoj fazi rada konstruktor treba precizirati zadatak, tj. utvrditi željene parametre, odnosno osobine proizvoda. Informacije se prikupljaju iz velikog broja odabranih izvora: stručne literature, kataloga, dokumentacija sličnih proizvoda, standardnih i tehničkih propisa itd. Jedini način da se za kraće vrijeme prikupe potrebne informacije i precizira zadatak, jest uporaba informacijskog sustava s automatskom obradom podataka, tj. računala.
Sljedeći su djelokrug aktivnosti u kojoj se koristi računalo jesu izračuni. Izračuni toplinskih, kemijskih i drugih procesa, čvrstoće, kinematičkih i dinamičkih veličina predstavljaju često obiman rad i mogu se uspješno ostvariti samo primjenom računala.
Računala imaju osobito veliku vrijednost pri izračunu strojnih dijelova s velikom učestalošću primjene i velikom preciznošću proračuna. To je slučaj kod svih vrsta zupčastih parova, zatim kod izračuna prijenosa lancem i proračuna lančanika, pri izračunu vijaka kod kojih se traži točan moment pritezanja itd.
Treću cjelinu čini izrada konstrukcijske dokumentacije, na koju pri klasičnom načinu rada otpada od 35 do 50 % obujma svih poslova pri konstruiranju proizvoda.
"

Prostorni model stana

Prostorni model stana

Primjer prostornog prikaza reduktora nacrtanog u AutoCad-u

Primjer prostornog prikaza reduktora nacrtanog u AutoCad-u

Primjeri crteža nastali u AutoCAD-u
Primjeri crteža nastali u AutoCAD-u

Objavljeno: administrator 23.10.2007. 22:10:34


 
 
 
 

Ukratko  o nama ...

Mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.