CADhr

Hrvatski CAD portal

 
 
 
 

Obavijesti  članovima i posjetiteljima

Za sve nejasnoće slobodno mi se obratite na mail adresu zrendula-gmail-com.

Opet ima jako puno pokušaja registracije s područja Rusije. Da izbjegnem objave reklama, takve registracije ne odobravam. Ako kojim slučajem zbog toga nekoga ne aktiviram, molim da mi se javite na mail.


Ja više ne stignem rješavati neke stvari, pa tako niti administrirati/uređivati ovu web stranicu. Administraciju bi još nekako i stigao napraviti, ali urednički posao stvarno ne stižem. Ako želi netko preuzeti tu obavezu na sebe neka mi se javi.
 
 
 
 
CADhr - Hrvatski CAD portal

Knjiga: AutoCAD - tajne

 

AutoCAD - tajneMiiš d.o.o. izdao je novu knjigu o AutoCAD-u. Ovu knjigu možete kupiti po cijeni od 156,00 kn.Ukratko o knjizi:
Bez obzira na to projektirate li kuće, krajolike ili strojeve, postoje određeni trikovi zanata vezani uz AutoCAD, nepoznati čak i iskusnim korisnicima, uz koje možete postati vještiji, upućeniji i produktivniji. U ovom su praktičnom priručniku otkrivene te tajne. Ovdje ćete naći informacije o prilagodbi AutoCAD-a, primjeni grafičkih standarda, upravljanju bibliotekama simbola, 3D modeliranju i mnoge druge. Upoznat ćete i funkcije koje se koriste u praksi, ali se rijetko spominju u drugim knjigama (kao što su DOS funkcije, skripte i AutoLISP programiranje). Na kraju knjige nalazi se kviz u kojemu trebate riješiti konkretne probleme s kojima se korisnici AutoCAD-a susreću u svakodnevnom radu

 

AutoCAD
Tajne koje treba znati svaki korisnik
Uvod

1. poglavlje - Povećavanje produktivnosti
Standardi projektiranja
Korisni savjeti
Pregled osobina (sve verzije)

2. poglavlje - Upravljanje sustavom
Upravljanje datotekama
Upravljanje AutoCAD-om
Mape
Zašto DOS još nije mrtav
Vanjske naredbe i aliasi naredbi

3. poglavlje - Prilagodba AutoCAD-ovog sučelja
Palete alata (sve verzije)
Prilagodljivo korisničko sučelje
Vrste linija (sve verzije)

4. poglavlje - Primjena grafičkih standarda
Kote
Pravila kotiranja
Tekstualni stilovi
Vrste i debljine linija
Primjena standarda

5. poglavlje - Simboli, tablice i polja
Blokovi
Dinamički blokovi
Biblioteke simbola

Otkrijte moćne tehnike i funkcije nepoznate većini korisnika

Bez obzira na to projektirate li kuće, krajolike ili strojeve, postoje određeni trikovi zanata vezani uz AutoCAD, nepoznati čak i iskusnim korisnicima, uz koje možete postati vještiji, upućeniji i produktivniji. U ovom su praktičnom priručniku otkrivene te tajne. Ovdje ćete naći informacije o prilagodbi AutoCAD-a, primjeni grafičkih standarda, upravljanju bibliotekama simbola, 3D modeliranju i mnoge druge. Upoznat ćete i funkcije koje se koriste u praksi, ali se rijetko spominju u drugim knjigama (kao što su DOS funkcije, skripte i AutoLISP programiranje). Na kraju knjige nalazi se kviz u kojemu trebate riješiti konkretne probleme s kojima se korisnici AutoCAD-a susreću u svakodnevnom radu.

- Upoznajte najbolja praktična rješenja i postupke. Je li brže napraviti neprecizan ili precizan crtež? Saznajte zašto biste trebali ozbiljno shvatiti standarde tehničkog crtanja i kako ih primijeniti u AutoCAD-u.

- Dođite do informacija kojih nema u drugim knjigama, primjerice, kako brzo izmijeniti tisuće crteža upotrebom skripti i batch datoteka, kako upotrebom Visual LISP Editora stvarati AutoLISP programe, uklanjati pogreške iz njih i još mnogo toga.

- Posve iskoristite AutoCAD-ovo sučelje da biste bili produktivniji.

- Pristupite dodatnim sadržajima, uključujući AutoLISP programe, dodatni kod i pregled ključnih značajki u svakoj verziji AutoCAD-a.

Brzo popravite problematične crteže upotrebom odgovarajućih alata

O autoru

Dan Abbott je konzultant, profesor i nagrađivani predavač na konferenciji Autodesk University. Dan je Autodesk Authorized Author and Developer, predaje na sveučilišnoj razini od 1989. godine, a dobio je i tri nagrade za najboljeg predavača na konferenciji Autodesk University .

Izvor: www.mis.hr

Objavljeno: administrator 24.11.2007. 23:56:21


 
 
 
 

Ukratko  o nama ...

Mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.