Tehničko crtanje - udžbenik za srednje strukovne škole

Još jedna knjiga koja obrađuje primjenu AutoCAD-a, ali za školski uzrast. Autor knjige je Mato Lučić, profesor strojarske grupe predmeta, a predaje u Prvoj srednjoj školi Beli Manastir. Knjiga je pisana prema programu za nastavu Tehničkog crtanja i na suvremen način obrađuje standarde za tehničko crtanje i pravila tehničkog crtanja. Uz knjigu dolazi i prilog s primjerima nastalim u AutoCAD-u (slike, predlošci, animacije i ostalo).

Tehničko crtanje s AutoCAD-omNajviše materijala o samoj knjizi se može vidjeti ako se posjete stranice autora knjige, gdje postoji dosta materijala za download.

Cijena udžbenika: 95,00 kn
Udžbenik se može naručiti direktno od autora ili potražiti u knjižarama.

Iz predgovora knjige izdvojio bih ovo:
"Tehnički crteži pripadaju među najvažnije medije i sredstva komuniciranja pa ih je potrebno znati čitati i crtati. Osnove za izradu i čitanje tehničkih crteža objašnjene su u ovom udžbeniku.
Udžbenik je oblikovan prema nastavnom programu za nastavni predmet Tehničko crtanje u području strojarstva za trogodišnje obrtničke i industrijske škole, a sadrži objašnjenja i primjere za stjecanje svih potrebnih znanja kako bi učenici mogli potpuno samostalno čitati i izrađivati tehničke crteže pomoću pribora za tehničko crtanje i na računalu u računalnom programu AutoCAD."

"Udžbenik se sastoji od jedanaest zasebnih cjelina. Na početku su opisani i objašnjeni standardi (norme) koje je potrebno poznavati pri izradi tehničkog crteža: standardi crta, standardi tehničkog pisma, mjerila, formata, zaglavlja i sastavnica. U narednim poglavljima knjige nastojao sam na najjednostavniji i najkraći način objasniti prostorno predočavanje tijela, pravokutno projiciranje i kotiranje, presjeke, tolerancije i hrapavost površina, presjeke geometrijskih tijela ravninama, te samu izradu i čitanje tehničkih crteža. Posebno poglavlje čini crtanje standardnih strojnih elemenata.
Posljednje poglavlje udžbenika omogućuje učenicima stjecanje znanja i umijeća potrebnih za izradu crteža u računalnom programu AutoCAD."


Kompletan sadržaj i predgovor možete skinuti s ovog linka: predgovor_i_sadrzaj.pdf

Crtež sklopa i detalja

Crtež sklopa i crtež detalja

Primjer crteža nastalog crtanjem u AutoCAD-u

Primjer crteža nastalog crtanjem u AutoCAD-u

Više o samoj knjizi možete saznati ako posjetite stranicu autora: http://www.naklada-lucic.hr/

Postavio admin 24.10.2007. 07:06:36