O nama

Mi smo neformalna skupina građana, koja nema potrebu udruživanja u neku sekciju, udrugu, obrt ili tvrtku. Prema tome mi ništa ne prodajemo i ne posredujemo pri kupnji. Pomoći hoćemo i znamo, a pozivamo i Vas da se uključite u širenje znanja.

Jedno od čestih pitanja je kako ste došli na ideju da pokrenete web portal. Odgovor je orginalan ;) - pa takvog portala do sada nije bilo

U kratkim crticama bi to bilo otprilike ovako. Inicijativna skupina je bila spori, urednik i moja malenkost admin (prije administrator). Mi se poznamo jer smo radili u istoj tvrtki. Brzo smo se dogovorili tko će što odraditi (nick puno govori o ulogama - samo nick od sporog stvara pomutnju :D ). Planovi su bili veliki, čak i orjentacija na strana govorna područja, ali se pokazalo da imap nemamo toliko slobodnog vremena.

Napisali smo projekt kojeg smo u nevjerici poslali u Studio4web, ali na naše iznenađenje dobili smo za prvu godinu Profi hosting paket i besplatnu domenu na jednu godinu.

Već nakon prve godine vidjeli smo da nećemo moći sve odraditi po planu, spori i urednik su promjenili posao (a zarada na portalu nije bila da bi pokrivala troškove takvog hostinga), prebacujemo portal na standardni hosting i od tada je portal na zajedničkom hostingu s drugim portalom (www.radioamateri.com).

Tokom 2008 godine portalu su se kao članovi priključili JackofHearts i mario, koji su kasnije također postali urednici na portalu.

Vremenom je broj članova rastao, ali i broj padova web stranice, pa je bilo par hitnih nadogradnji i u konačnici prelazak ove godine (18.4.2010) na Joomlu. S obzirom da se je od početka pazilo na odobravanje članstva, ukupni broj registriranih članova se je bio popeo na 679, ali većin njih je dolazila samo par puta, ili se niju prijavljivali.