- Thank you received: 0
pomoc..nestaje mi kuca
Imam problem u autocad-u 2008. Naime nestaje mi kuca kada ju prebacim u realistic view prilikom zumiranja.
Kada je u 2D viewu nema problema cim trebam nesto u 3d-u nestaje. Kada sam radio na istoj kuci ispocetka nije bilo problema, sad kad sam pri kraju nestaje. Kada ima vise objekata
Imam laptom konfiguracije:
AMD Athlon 64 x2 dual-core 1.90 GHz
4GB RAM
Nvidia GeForce 7000M/ nForce 610M
svako rješenje dobro došlo.
Unaprijed zahvaljujem.
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
tools-options-system-performance settings
i tu iskljucis adaptive degradation ili se, ako ti se da, igraj sa pojedinacnim postavkama.
ako to ne upali, javi pa cemo dalje
, ali...postoji mogućnost da je u pitanju memorija...ne znam na kojem si OS-u, ali 3D svakako trazi dosta memorije. iako 4 gige nije malo, moguce je da ti operativni sustav ili neki program/i koriste dobar dio resursa u pozadini, pa probaj pogasiti dio nepotrebnih programa/procesa.
...isto tako pretpostavljam da je sam crtez poveci, a obzirom da sa manjim crtezom nisi imao problema, probaj (ako je ikako moguce) rastaviti crtez na manje dijelove i tako raditi na njemu, a onda poslije sve objediniti (kao xref npr.)
jos je moguce (prema googlu
) da ti se stvari poprave ako instaliras service pack za acad2008.nemam sad kod sebe 2008icu, ali takodjer mozes probati:
tools-options-system-performance settings...manual tune...
...pa vidi da ti mozda nije upaljena "hardware acceleration". nisam bas siguran da ce njeno gasenje (ako je upaljena
) nesto napraviti, al vrijedi probati.ako nista od toga ne upali, onda jedino da mi posaljes crtez na mail pa da vidimo kako se ponasa na mom, (puuuno slabijem
) laptopu. Please Prijava or Create an account to join the conversation.

puno je zdravije za zivce dok radis korisiti GROUP naredbu, ili čak i blokove
i sad jos jedno pitanje...kako da iskljucim da kad gledam ic relalistic view da ki se nevidi kroz kucu, da se nevide i linije iza.... ak di jos zapnem javim ti se...
ukucaj VISUALSTYLES
nadji u dijaloskom okviru "realistic"
i pod "edge settings" odaberi "none"
s time bi se trebali izgubiti svi bridovi....
...a to sto se vidi kroz kucu je najvjerojatnije do "preslabe" graficke kartice. 3D je jako zahtjevan
nego, moram pitati...za sto ti to treba?
. mislim da bi se teoretski nesto moglo napraviti u 2012ici jer ima nekih novih fora za mesheve, ali to cudo ne ide na moj komp. Please Prijava or Create an account to join the conversation.