Kako poboljšati portal/forum ...

More
15 years 6 months ago #254 by zrendula
Slobodno iznesite svoje prijedloge kako još poboljšati sam portal.
Slobodno iznesite i kritike jer nisam sve odradio/završio na portalu,a li uzmite u obzir da je to zbog više sile ;) (jer me zatrpavaju na poslu s papirologijom - tako da mi je poslijepodne jedini gušt biti vani u bašćici)

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
15 years 6 months ago #255 by zuti
Često sam u situaciji, zbog posla, da se po cijelom internetu razbacam u potrazi za gotovim, iz modeliranim 3D blokovima. Na moju žalost, najčešće bez uspjeha. I što mi onda preostaje? Skidam razne pdf-ove i iz njih kreiram blokove, koliko uspješne to je već drugo pitanje. Obično radim na takvim projektima, gdje su mi i centli bitni. Proizvođači opreme, koju moram u komponirati u projekt, u pdf-ovima iznose šture podatke, a često i krive, ne jedanput da sam imao muka zbog takvih situacija. A jednom kada je projekt u izradi i kada je oprema predviđena za ugradnju u nabavi nema više povratka…
Zašto sve ovo pišem? Zato što u današnje vrijeme nije na odmet imati što više foruma na kojim postoje i katalozi za free razmjenu blokova. Za primjer češki link: www.cadforum.cz/catalog_en/?fo=DWG .
Znači moja sugestija je kreiranje kataloga i na ovom forumu (ako kapacitet servera to dopušta), vjerujem da bi ga registrirani korisnici brzo punili, normalno uz unaprijed određena pravila i pod strogim okom admina…
Sorry „bašćica“ je za odmor, za rad ili za jedno i drugo???

Lijep pozdrav Zuti

More
15 years 6 months ago #263 by zrendula
Pozdrav Zuti,

Još jučer primljeno na znanje, ali nisam ništa odgovorio. Probati ću potražiti neku komponentu ili pitati nekoga za savjet kak to najbolje riješiti unutar Joomle. Ovaj vikend možda stignem odraditi još neke stvari vezano za portal.

Zbog posla imam glavobolje, pa poslijepodne ovih dana jednostavno rad za računalom svodim na minimum.

Zasad smo ograničeni na 300 MB hosting prostora na serveru, a od toga je slobodno nekih 80 MB (a jednim klikom mogu još osloboditi 50-60 MB). Ovisno o potrebama u roku 24 sata može se povećati hosting na 600 MB (uz doplatu), a i više.

More
15 years 5 months ago #276 by zrendula
Počeo sam s dotjerivanjem. Ovih dana ću to završiti. Instalirana je komponenda za upload i download manager (Phoca download) i samo mi još trebaju želje vezano za sekcije i kategorije. Pratiti ću rast portala i pravovremeno povećati hosting.

Večeras (ako ne budem po doktorima radi sina) ću napisati kratka pravila i upute za upload slika/fileova na forum i download manager i ako stignem početi. Ovaj tjedan planiram završiti i portal do kraja. Uspio sam pronaći (barem se nadam) i projekt kojeg smo slali 2007-e da bi dobili hosting i domenu za www.autocadhr.net .

Privatne poruka - to ne mislim integrirati u portal (za to imamo mail-ove). Još moram riješiti neke sitnice, a vezano za posjete portalu (nisam pronašao nešto što bi mi odgovaralo)

More
15 years 5 months ago #282 by zuti
Zoki (admine)Vidim da si zadaješ previše obaveza… Polako sve se stigne.
Apsolutno za uploudanje potrebno je propisati uvjete. Npr: uploudat mogu samo registrirani članovi, na taj način bi se mogla preduhitriti zloupotreba hostinga. Limitirati veličinu uploudanog filea na npr: 2-5MB. Možda bi bilo zgodno dozvoliti npr: uz uploudani file (dwg) omogućiti i uploudanje teksture (jpg) u svrhu vizualizacije i sl.
Katalog npr: podjeliti u 2D i 3D blokove. Omogućiti oznake npr: da je blok dinamički ili da je blok sa attributima. Sve te korake mogla bi upisati osoba koja bi blok i uploudala. (sl_01).
Podpodjela npr: Arhitektura, Zemljovid, Elektonika/elektrika, Mehanika, Transport, Priroda i ljudi i Ostalo. Svaka podpodjela bi se podijelila na podgrupe.
No, da ja ne „određujem“ previše podjela, bilo bi zgodno da se još članova uključi u ovu raspravu sa svojim mišljenjima i sugestijama.
Zoki skidam ti kapu na trudu…
Zuti
Attachments:

More
15 years 5 months ago - 15 years 5 months ago #283 by zrendula
Drugu noć za redom nosamo/čuvamo mlađeg sina, pa me oči peku već u 7:00 (sinoć sam prvi otišao u krevet jer nisam više mogao gledati, ali nije pomoglo). Niti večeras neću moći raditi jer treba prvo odmoriti, pa se onda uhvatiti posla (možda nešto stignem na poslu odraditi).

Za sada sam ograničio upload na 3 MB (vidljivo članovima).

Najbolje je sve stavljati u nekom arhivskom formatu rar/zip da ne moram odobravati razne ekstenzije.

Sviđa mi se ova forma za unos sa slike (ali ja nisam programer), pa bi to moglo izgledati ovako
Attachments:
Last edit: 15 years 5 months ago by zrendula.

More
15 years 5 months ago #286 by zrendula
Neke sitnice su već priređene i očekujem da ih pogledaju urednici i da bace koji komentar (Kasnije to samo moram smjestiti na web stranicu). Do kraja vikenda valjda ću završiti sve planirano. Onda slijedeći tjedan opet prelazim na jedan drugi projekt (redizajn web stranice)

More
15 years 5 months ago #287 by zrendula
Vjerovali ili ne :) ali ja radim (pišem) unutar administracije, ali još nisam aktivirao neke prikaze. Samo da znate radi se na ažuriranju i popunjavanju sadržajima.

More
15 years 2 months ago #366 by frend
Mislim da bi bilo korisno stavit topic oglasi, gdje bi se mogle nudit instrukcije u autocadu,pomoc pri crtanju,neki poslovi itd...

More
15 years 2 months ago #368 by frend
Zasto je opcenito portal i forum toliko spor prilikom otvaranja...ucitavanja novih stranica itd...

More
15 years 2 months ago #370 by zrendula
Pozdrav,

Hvala za prijedloge. To ću sutra riješiti dok budem na poslu (za vrijeme gableca :) )

Sporost portala može biti iz više razloga:
- server je u Americi (100 MBit)
- puno susjeda (domena/web stranica) na serveru
- veza preko koje se spajaš (ja sam na Metronet-u 2 MBit-a i učitava se solidno brzo)
- trebao bih malo optimizirati bazu.

Davatelj hosting usluga (Studio4web) nema još zakupljenih servera u Hrvatskoj (a nemam u planu mijenjati davatelja usluga). Drugo rješenje je prelazak na profi hosting, ali nam je to skupo.

More
14 years 6 days ago #568 by skullcandy
Ne znam dal ima al ja nisam vidio, naime bilo bi dobro imat tražilicu, da mi je neku temu na forumu lakse nać.

More
14 years 6 days ago #569 by zrendula
Pozdrav,

Imaš pravo. Pogledati ću to malo preko vikenda.
Hvala na prijedlogu (ja nisam primjetio da nema tražilice)

LP

More
14 years 6 days ago #570 by zrendula
Ima tražilica/search, ali nije vidljiva slika (ne znam razlog - to ću proučiti za vikend).
To je ispod "You are here::"

LP
The following user(s) said Thank You: skullcandy

Time to create page: 0.093 seconds