Autocad 2D za početnike

More
16 years 1 week ago #120 by zrendula
mrozman 21-05-2008 14:19
Nadam se da će mnogi koji se tek počinju baviti autocadom, kao i oni koji imaju više iskustva sudjelovati u ovoj temi.Tema bi trebala obraditi sve osnove od podešavanja slojeva, kota, izrade blokova, izrade predložaka, provjere standarda i ostalo.

JackOfHearts 21-05-2008 21:54
Ja pokušavam s vremena na vrijeme napisati koji članak u "Savjet dana" na ovom portalu, pa možeš pogledati kaj trenutno ima tamo. Ali ako te nešto specifično zanima, slobodno reci, pa ću to objasniti. Obično napišem nešto što na poslu iskoristim ili naletim na netu, a mislim da bi bilo korisno znati za sve.

mrozman 22-05-2008 14:29
Hvala na odgovoru, koristim se privatno i na poslu autocadom već duže vrijeme, ali kako se kaže znanja nikad dosta.U ovoj temi htio bi da se obrade pojedine teme od osnova pa na dalje.Krenimo sa pripremom za novi crtež.Ja novi crtež počinje tako da si prvo sve prilagodim, od dimenzija crteža, kotnog stila, slojeva itd, jer smatram da sam si time uštedio mnogo vremena.Ako tko ima kakvih pitanja ili komentara neka se uključi u raspravu

JackOfHearts 22-05-2008 21:28
Što se tiče te teme, u idealnom slučaju to izgleda ovak, firma ima svoj standard po kojem se crta, taj standard se implementira u predložak (template dwt) te svi otvaraju taj predložak za neki određeni posao. U tom predlošku se nalazi svi layeri, dimension stilovi, layout itd. itd. Što se tiče ostalih postavki, svatko može imati svoje ili opet firma postavi svoje profile i CUI fileove koji opet mogu standarnizirati proces crtanja.

Ima jedna knjiga koju sam nedavno pročitao, od Sybex-a, Expert CAD Management: The Complete Guide i baš se bavi time, kako implementirati CAD standard i na koji način. Knjiga nije tehnička, već menađerska, ali je vrlo korisna za bilo kojeg "power CAD user-a".
www.sybex.com/WileyCDA/SybexTitle/productCd-0470116536.html

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.094 seconds