Mrskotnjak 15-09-2008 10:44
Pozdrav,
Kupili smo u firmi Acad2009 i sad svi ozareni, instaliramo ga, međutim odmah problem... Kada imam npr. dvije linije koje su spojene u jednoj točki, zoomiranjem one postanu isprekidane i kao da su deformirane, tj. nisu na mjestu gdje bi trebale biti. Hoću recimo na jakom zoomu označiti tu "isprekidanu liniju" i neda mi, već moram klikati okolo nje da mi ju označi na pravom mjestu. Ovog problema u 2008 nije bilo, koliko god si zoomirao, linije su bile onakve kakve jesu. Toliko mi to smeta, da sam spreman se vratiti na staro..., ima li kakvih rješenja za to?
JackOfHearts 15-09-2008 13:05
Probaj sljedeće, odi na Options->System->Performance Settings->Manula Tune i isključi Enable hardware acceleration.
Mrskotnjak 15-09-2008 15:06
Hvala Jack, sad je ok, samo ne kuzim, sad mi je ubrzanje softversko, da li će se to odraziti na ukupne performanse autocada?
JackOfHearts 15-09-2008 15:59
Nema problema Smile
Ako se na varam, to ima veze sa tvojom grafičkom karticom i driverima za nju tj. hardware acceleration djeluje samo za neke grafičke kartice i neke drivere. Što se tiče preformansi, one ne bi trebale biti smanjene osim ako ne radiš s većim 3D modelima.
Mrskotnjak 15-09-2008 17:33
Mislim da ću ostaviti tako bez ubrzanja, makar, na laptopu na kojem radim postoji ona ATI 2600, pa mi je čudno da ju zeza acceleracija. Sve u svemu, hvala Jack.
JackOfHearts 15-09-2008 19:43
Da, čini mi se da ATI 2600 nije preporučena grafička kartica za AutoCAD 2007/2008/2009 (bar nije navedena na autodeskovim stranicama), vjerojatno zato ne radi hardware acceleration. Ali ovo ne znači da ti neće isto dobro/loše raditi kao i neka preporučena ili tu razliku ne bi niti osjetio.
Ja imam Quadro FX koja je koštala ko sam vrag, a ništa mi ne znači dok radim u AutoCAD-u, bar ne dok radim u 2D.