dinamički blokovi

More
16 years 1 week ago #140 by zrendula
dinamički blokovi was created by zrendula
jogged 05-11-2008 11:06
jel koristi tko dinamičke blokove?

kako se dinamički blokovi kreiraju?

mogu li se koristiti u 3D?

rhino3 05-11-2008 12:52
odlična stvar....
ja ko građevinar, koristim na desetke, dinamičkih blokova, u planovima oplate, npr. pravokuni ili kružni prodori u pogledu/tlocrtu/presjeku, divota razvlačiš po potrebi i sve lijepo u istom layer-u.....
evo ti par primjera.....

inače, 1) napravi blok
1.1) po ukusu dodati i atribute(opis, mjere npr. rupa u tlocrtu...)
2) u block editoru imaš Block authoring palette, i lijepo od tamo uzmeš opcije, koje želiš...(npr. stretch, rotate...)
3) odrediš bazne točke (pomaka, rotacije, stretch-a.....)
4) e sad slijedi fora dodjeljivanja "akcije" željenom parametru i pridruživanje elemenata bloka toj akciji...(a to znači ako si npr.odabro parametar linear i pridružio mu akciju stretch, kako bi razvukao svoj blok-linearno, ujedno mu i pridružuješ i text atributa da lijepo i text prilikom razvlačenja rupe "češe" zajedno s rupom...)

i tako ima dosta toga ali najbolje ti je krenuti od običnog kvadrata/pravokutnika pa pomalo mu dodjeljivati razne opcije, i nakon 1/2 sata Grin zagarantiran....

lijep pozdrav

File Attachment:

File Name: dblok.rar
File Size:25.97 KB

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
16 years 1 week ago #141 by zrendula
Replied by zrendula on topic Re:dinamički blokovi
jogged 05-11-2008 13:39
hvala na primjeru..shvatio sam...za sad Smile
ček..znači može se koristiti i u 3D?..
recimo..imam kocku..i želim je razvlačiti..po visini, širini i dužini..
taj dio me najviše interesira..jer mi treba u poslu..

rhino3 05-11-2008 15:34
mislim da nema potrebe za tim u 3d, tamo modeliraš, i izvlačiš/režeš...(itd.... po potrebi)....

jogged 05-11-2008 22:34
da..razumije kaj govoriš..
radim kuhinje po mjeri..pa bi mi u tom smislu bilo ok..mogao bi proširiti, suziti, povisiti i dr. element po potrebi..jedino neznam dal se može složiti..da se samo jedan dio razvlači..a drugi ne..recimo..kad treba ostati neka dimenzija fiksna..primjer..prostor za vodilice ladica mora ostati fiksni..
ako bi bilo to izvedivo..složio bi si tak određenu količinu blokova..pa bi mi taj dio bio puno lakši za daljenji rad..
eto..zato mi je taj dio zanimljiv..

zuti 06-11-2008 12:13
apsolutno isplativa radnja i u 3D.
-duplim klikom označi blok, pojaviti će ti se "Edit Block Definition" klikni "YES" (ako si zadovoljan sa izborom bloka kojeg želiš editirati), zatim "NO" (baš se pitam...). I evo tebe u ekranu za regeneraciju blokova (u ovom okružju funkcioniraju sve acad naredbe) Pojavila ti se je i paleta Block Autoringpalletes (sa izborom akcija i. sl) pa sada samo pusti maši na volju i razigraj se. Obavezno za seve ono što si uradio klikom na "Close Block Editor" i gle vratio si se u poznato okružje, označi blok i odi u properties da vidiš kakve si sve promjene bloku omogućio Na du propertisa pojavit će ti se "Castom" sa svim promjenama koje si omogućio
U attachu pogledaj jednu najobičniju bravicu kojoj se sa funkcijom Visibility (vidljivost) zamračenje, bravičina kotva može zaključavati ili otključavati, a ako trebaš rupu za izradu nacrta izabereš raster bušenja

Attachment bravica.zip not found

More
16 years 1 week ago #142 by zrendula
Replied by zrendula on topic Re:dinamički blokovi
jogged 06-11-2008 14:50
neznam da li sam dobro shvaćen..
to kaj si stavio..to je za moj pojam stanje..otvoreno, zatvoreno..
slično dinamici..
ja želim nešto drugo..a čini mi se da to kaj želim..nije ni izvedivo..
jer paleta Block Autoringpalletes..njene naredbe..javljaju Invalid..kad je block u bloku..znači..služe samo za 2D..

Time to create page: 0.078 seconds