Tablica

More
16 years 1 week ago #163 by zrendula
Tablica was created by zrendula
ana 10-06-2009 14:20
Crtam tablicu i trebala bih promijeniti visinu reda na 5 jedinica ali mi neda nikak.Neda manje od 8.3... Jel se to može nekako promijeniti?

JackOfHearts 16-06-2009 09:21
nažalost ne znam u čemu je stvar jer ne koristim AutoCAD-ovu tablicu već kada mi tako nešto treba, napravim u Excel-u i onda ubacim u CAD kao OLE objekt. Možda ti to pomogne.

spori 17-06-2009 08:19
Ja sam probao u ACAD 2007 i ne da mi ispod visine 9 jedinica. U kojem ACAD-u ti pokušavaš napraviti manju visinu retka?

ana 17-06-2009 09:49
u 2008.

spori 18-06-2009 10:42
Evo, riješio sam problem. Polovično. Ali tebi će poslužiti. I drugima koji to budu trebali. Polovično, jer nisam probao u ACAD-u 2008, on mi je na novom hardu koji više ne mogu dići. Tako da sam to skužio u ACAD-u 2010, pa probao u 2007-ici. A što radi u 7-ici, to radi i u 2008.

Da ne kompliciram, ovako: kada pokreneš naredbu za crtanje/umetanje tablice sa izbornika Draw, dobiješ dijaloški okvir Insert Table. U Table Style Settings imaš izbor za Table Style name ( po defaultu je Standard - ali to je nebitno ). Tu imaš za odrediti visinu texta pa klikneš na tu opciju. Dobiješ dijaloški okvir Table Style, gdje imaš opciju Modify....

Klikneš na Modify, dobiješ dijaloški okvir Modify Table Style i na kartici Data imaš opciju za visinu teksta. Po defaultu bi trebala biti visina teksta 4.5, te ju promijeniš u visinu od 1.5, i onda dobiješ visinu čelija 5 jedinica. Ako staviš da je visina teksta 3, visina čelija je 7 jedinica. Ne razumijem taj omjer, ali funkcionira i ima logike, jer ako je tekst veći onda i visina čelije mora biti veća i obratno što je tekst manji i čelija ima manju visinu. Znači, ovdje visina čelije ovisi o visini teksta. Probaj to napraviti.

P.S. U dijaloškom okviru imaš još dvije kartice; Column Heads i Title. To ostavljam tebi da se malo igraš. Moguće su razne kombinacije, mijenjanje visine zaglavlja ( header ), naslovne trake ( Title ) ovisno o tekstu.

NAPOMENA: Što se tiće visine teksta u retku, sve ovo funkcionira, ako je na početku u dijaloškom okviru Insert Table, u opciji Column & Row Settings, pod Row Height podešena vrijednost 1 ( trebala bi biti po defaultu, ali nikad se ne zna ). Ako je podešena neka druga vrijednost u Row Height, npr. 2, kada budeš mijenjala na kartici Data vrijednost visine teksta u 1.5, a u Row Heights piše 2 umjesto 1, onda visina čelije neće biti 5 jedinica, nego 7 jedinica. OK? Eto, probaj. To bi trebalo biti to.

Pozdrav, Cool

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.079 seconds