- Thank you received: 4
dwg to pdf
kada idem sačuvati svoj crtež u pdf-u i sve namjestim u page setup manageru zašto mi u adobe-u ne ispadne isto kao i u cad-u? margine nisu iste...sve se pomakne. Što krivo radim?
JackOfHearts 20-10-2009 11:27
na koji način spremaš u pdf? Jel ako printaš u pdf, onda ti manje-više uvijek bude onako kako je na layout.
ana 20-10-2009 12:34
evo sada sam isprobala ovo i upalilo je. dakle:
išla sma u page setup manager i tako odbrala pro printer adobe PDF i A3 format. namjestila sam crtež u sredinu viewporta i tako išla spremiti i kada sam otvorila pdf isto je kao i u layout-u. Jel to ispravan način?
kad idem na opciju dwg to pdf onda je malo čudna situacija....sve isto namjestim kao i gore sam pod printer stavim opciju dwg to pdf. i onda čak ni u layout margine nisu dobre, nisu ni u adobe-u...
JackOfHearts 20-10-2009 14:07
jep, upravo tako. ...
nisam nikada koristio opciju dwg to pdf tako da za nju ne znam, možda netko drugi ti može više reći o tome.
Morea 22-10-2009 16:24
s obzirom da je DWGtoPDF ugradjeni virtualni printer (u novijim verzijama CADa), moze biti da je pobrkano nesto u opcijama printera, no to je tesko namjestati napamet bez da se sjedi za tvojim racunalom, pa je moj savjet da zaboravis na taj virtualni printer i koristis bilo koji drugi (a ima ih na netu koliko hoces Smile ). Jedan mora raditi kako spada.
mario 23-10-2009 13:52
Moraš smanjiti margine jer su po defaultu velike. U Page Setup-u kada izabereš DWG to PDF s desne strane klikni na Properties. Zatim pod User-defined Paper Sizes & Calibration idi na Modify Standard Paper Sizes (Printable Area), izaberi format papira (npr. A3), klikni na gumb Modify i smanji margine. I NA KRAJU izaberi taj promijenjeni format.ana napisao:
JackOfHearts napisao:
na koji način spremaš u pdf? Jel ako printaš u pdf, onda ti manje-više uvijek bude onako kako je na layout.
evo sada sam isprobala ovo i upalilo je. dakle:
išla sma u page setup manager i tako odbrala pro printer adobe PDF i A3 format. namjestila sam crtež u sredinu viewporta i tako išla spremiti i kada sam otvorila pdf isto je kao i u layout-u. Jel to ispravan način?
kad idem na opciju dwg to pdf onda je malo čudna situacija....sve isto namjestim kao i gore sam pod printer stavim opciju dwg to pdf. i onda čak ni u layout margine nisu dobre, nisu ni u adobe-u...
zuti 23-10-2009 22:52
Mario slažem se sa tobom, ali uvijek postoji ali... To bi trebalo tako funkcionirati, no verzije 2006 i 2008 (za ostale neznam), a sa novijima se nisam još igrao, proizvode istu grešku kod printanja DWG to PDF. Nisam vjerovao dok to nisam isprobao na tri različit mašine...
Zuti
Morea 23-10-2009 23:17
hehe, nisi imao srece...meni je do sada radilo ok na 4 stroja sa 3 razlicite verzije CADa...ali Grin ...taj problem definitivno postoji, sjecam se da sam negdje na netu u vise navrata procitao da ljudi imaju problema sa tim printerom. velika je sansa da se DWGtoPDF s necim pokolje, a s cim...to ostavljam pametnijima od sebe Smile
isto tako, ovo s marginama je ok rjesenje ako su margine problem, ali ionako je u layoutu korisno podrucje ispisa ocrtano, pa ako postoji problem sa otklonom crteza u "isprintanom" PDFu, onda margine ne bi smjele biti uzrok, pod uvjetom naravno da se crtez nalazi unutar printable area-e.
mario 24-10-2009 00:13
U većini slučajeva koristim Adobe PDF printer, no iz meni nepoznatog razloga ponekad ne mogu dobiti karte u podlozi. Tada koristim DWGtoPDF i do sada nisam imao nikakvih problema. Adobe PDF daje čistiju sliku na ekranu dok DWGtoPDF ima malo mutna slova, ali nema razlike kada se printa. BTW koristim Adobe Acrobat Pro 8 u kombinaciji s Civil 3d 2008 i Civil 3D 2009. U Attachmentu se vidi razlika u fontovima, dok je crtež identičan.
Attachment pdf.zip not found
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
Karte su jpg ili bmp (grafika). Provjeri u plotu postavke za adobe pdf : proprties / graphics / raster graphics , da ti raster nije nula (0) na skali (klizaču) od 0 - 6
Zuti
mario 24-10-2009 20:43
Hvala na informaciji. Provjerit ću postavke pa se javim s rezultatima.
pokusavao sam prebaciti neki tlocrt iz pdf-a u dwg format, ali mi u autocad-u prepozna kao sliku.
e sad da li je uopće moguce neki crtež npr neki tlocrt u pdf-u, prebaciti u autocad tako da ostne u vektorskom obliku znaci da je spreman za korekciju. :dry:
O ovoj temi se raspravljalo na starijem predlošku našeg foruma i mislim da sam već jednom uploadao ovaj program ( i opisivao njegov način funkcioniranja ), a i bilo je puno rasprave o pretvaranju PDF u DWG.
Pozz
Ako bude bilo nejasnoća, pitajte.
Pozz
- JackOfHearts
-
- Moderator
-
- Thank you received: 0
moje iskustvo s pretvaranjem pdf-a u dxf nije baš pozitivno. Obično dobijem ogroman dxf file s kojim ne mogu ništa napraviti. Tako da ukoliko ti se to desi s ovim programom koji ti je spori predložio (ili sličnima), jedina druga opcija ti je da uvučeš PDF i precrtaš ga. Noviji AutoCAD-ovi mogu direktno uvući pdf, a po nekima možeš i snap-ati kao da su normalni CAD objekti.
Evo, Jack me podsjetio da bih trebao dati kratke upute za ovaj programčić. Ovaj program je uistinu za prvu ruku, pa evo upute za "upotrebu":
Ako je PDF format nastao konveriranjem iz DWG-a u PDF onda će se pomoću ovoga programa lako pretvoriti iz PDF-a u DXF format. DXF će usitinu biti ogroman. Evo jedan opisni primjer:
Dispoziciju iz PDF formata veličine 2.5MB pretvorio sam pomoću ovoga programa u DXF format veličine 80MB!! Ali, Save As-om DXF-a u DWG dobije se file veličine 7MB s kojim se može manipulirati.
E, sad. Taj dobiveni DWG format je u slijedećem stanju: neće biti konvertiran u mjerilu u kojem je crtan. Treba učiniti slijedeće; treba izmjeriti par referentnih mjera na novonastalom DWG file-u i usporediti iste sa originalnim mjerama/kotama. Tada se dobije za neku kotu, da je omjer sa original mjerama, npr. 2.67. Sa nekom drugom mjerom omjer originalne i dobivene mjere u novom DWG file-u je 2.59 i tako. Na kraju se uzme približni omjer ozmeđu stvarnih mjera i dobivenih konverterom i uveća se crtež za to mjerilo, npr. M 2.6. I dobije se približno točan crtež. Otprilke upotrebljiv crtež. Bolje nego pješke prelaziti preko PDF-a.
Napomena: ako je PDF dobijen skeniranjem originalnog crteža, neće se moći dobiti vektorski oblik DWG-a podoban za korekciju. Dakle, PDF crtež mora biti dobiven exportiranjem iz ACAD-a u PDF file.
Sretno! Ako ima kakvih pitanja, slobodno ih postavite.
Iz vlastitog iskustva dosada najbolji s koji sam se susreo...
Ako konverzija ne uspije znači da pdf nije napravljen iz nekog vektorskog programa već iz fotto formata...
Drugo obavezno voditi računa da se pdf smanji na verziju acrobat 5.0 (Document → Reduce File Size), sa novijim se verzijama konverzija doslovno raspada.
I treće crtež je potrebno scalirati, kako bi ga dotjerao u željene proporcije...
Zuti
Pozdrav, imam autocad 2010, kada idem plotat i plotam dwg to pdf, pretvorim u pdf, i kada otvorim taj pdf izgubi mi se nekoliko slova,rijeci i pise missing fonts, probao sam koristiti razlicite fontove u autocadu, uvijek isti problem, kada koristim autocad 2008 i to radim sve normalno ??? moze li mi netko pomoci???
Kada izabereš DWG To PDF ploter, desno imaš gumb PROPERTIES... Klikni na njega. Zatim ideš na Custom Properties i tada ti se pojavi prozor Access Custom Dialog i unutra izabereš Custom Properties... U tom prozoru izabereš pod Font Handling CAPTURE ALL. Stisneš OK. Opet OK. Snimiš kao novi PC3 file ili presnimiš postojeći (moj savjet da presnimiš postojeći).