Match properties

More
16 years 6 days ago #199 by zrendula
Match properties was created by zrendula
ana 10-12-2009 13:25
Ne kužim ovaj alat nikako. Ne radi mi i zato molim da mi netko objasni kako se on koristi i kada, Nešto krivo radim,a neznam što....

zuti 12-12-2009 00:32
MATCH PROPERTIES je samo jedna pomoćna (duplicirana) alatka. Npr. radiš crtež u više layera i shvatiš da si određene elemente (linije, kružnice, recorde…) mogla svesti pod jedan te isti layer ili ćeš sve te elemente klikom (miša) označiti, a zatim u propertiesu svesti pod željeni layer, ili možda (još jednostavnije) kada ih označiš otvoriš padalicu FILTER APPLIED u kojoj imaš pregledniji izbor layera, i izabereš baš taj odabrani layer ili ćeš klikom označiti samo jedan element na crtežu, koji se već nalazi u željenom layeru, u koji želiš spremiti i te druge elemente, zatim otvoriti padalicu MODYFI i odabrati funkciju MATCH PROPERTIES i sa kistom (penzlom) klikati te elemente i odmah ih spremati (prebacivati) u zadani layer koji si prethodno označila selektiranjem onog jednog elementa.
I to je to, kako i sama riječ MATCH kaže: združiti, uskladiti, spariti ….

Zuti

Morea 19-12-2009 03:26

zuti kaže:
MATCH PROPERTIES je samo jedna...

protestiram!!! nije "samo jedna" nego "majka svih alatki" Grin Grin Grin

nego, jel, bez zeze, sve sto je zuti napisao stoji, al' ja bih jos malo nadodao....

dakle, kad se pokrene naredba, klikne se na izvorni (source) objekt i bez stiskanja entera (sto je raritet u CADu Grin ) se klika po objektima kojima zelimo promjeniti svojstva...no, time se prenose apsolutna sva svojstva izvornog objekta, sto nije bas uvijek pozeljno. prilikom pokretanja naredbe, u komandnom prozoru nam se nudi opcija settings (S), koja nam otvara dijaloski okvir podijeljen na 2 dijela,basic i specijal.
u basic dijelu su sva osnovna svojstva objekta kao sto su boja, layer, vrsta i debljina linije i tako dalje, a u specijalnom dijelu (zato "majka svih alatki" Grin ) su svojstva objekata kao sto su kote, tekst, srafure i slicno. pored svakog pojedinacno navedenog svojstva nalazi se kucica koju "zakacimo" li "otkacimo", ovisno o tome da li odredjenu osobinu zelimo kopirati na odredisni objekt(e) ili ne.

dakle....fulali ste prilikom kotiranja kotni stil na nekim kotama?....match properties je rjesenje za vas...a radi i na srafure, tekst, viewporte, tablice...

jos uvijek cekam da autodesk plati nesto za ovakvu bezocnu reklamu Grin Grin Grin

buzz 22-12-2009 11:49
Najjednostavnije: svojstva jedne geometrije pridružuje drugoj:
Odabrati:
A) ikonu alata
B) izvorni element
C) ciljani element
... GOTOVO ...

P.S. POZDRAV SVIMA, JA SAM NOVA RIBA U AKVARIJU

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.106 seconds