Unija topologija ili nešto drugo?

More
16 years 6 days ago #202 by zrendula
goranP 07-01-2010 22:08
Pozdrav svima!

Problem je ovaj:
1. kreirao sam Node topologiju - ovo su blokovi sa kućnim brojevima
atributi: šifra naselja. šifra ulice, kućni broj

2. kreirao sam Polygon topologiju - ovo su u biti statistički krugovi (SK)
zatvoreni poligoni, topološki

Na koji način mogu napraviti query ili nešto drugo što bi mi kao rezultat ispisalo u datoteku za svaki SK popis kućnih brojeva.

Ovu stvar mogu napraviti i polu-ručno ali u pitanju je cca 20000kućnih brojeva!

(Katastralci kuže da se radi o skicama za budući popis Shock)

JackOfHearts 08-01-2010 13:55
ovo se može napraviti s Overlay Topology, tj. preklopis dvije topologije i time stvoriš novu koja sadrži parametre jedne i druge, u tvom slučaju su to atributi iz Node topology i SK iz Polygon topology. Nakon toga samo exportaš (query) tu topologiju u *.txt datoteku i otvoriš u Excel-u. Treba bi imati popis kucnih brojeva i za svaki od njih bi trebao pisati u kojem SK-u se nalazi.
E da, da ne zaboravim, kada budeš išao na overlay, kreni od Node topology i preklopi je s Poylgon, ne obrnuto jer ti neće raditi.
Pokušaj s ovime, pa ako zapne, javi. Mislim da ne bi trebao imati problema ako si znao napraviti ove dvije topologije.

goranP 11-01-2010 20:52
Nešto sam zeznuo kod slanja, možda se ovaj tekst pojavi dva putaSad

Zapeo sam!
Overlay sam napravio (preko intersect), prvo kbr pa sk. Sada me traži Source attributes i Overlay attributes. Source attributes sam uzeo sve podatke bloka kbr a Overlay attributes sam uzeo Polygon topology sk. Mislim da je ova overlay topologija ok. Map kreira toplologiju i kaže da je sve ok (a možda i nije!?).
Sada dolazim do queri-ja a njega definitivno ne znam napraviti.
Mogu poslati datoteke, samo ne znam da li na tvoja mail ili ...?

JackOfHearts 11-01-2010 22:28
Možeš poslati na majl u mom profilu.

JackOfHearts 13-01-2010 20:15
Pogledao sam datoteku i postupak je sljedeći, prvo kreirati Overlay dvije topologije i nakon toga napraviti export.
-desni klik na node topologiju->Analysis->Overlay
-odabrati Intersect->Next
-odabrati polygon topologiju->Next
-pod Name upisati ime nove topologije, recimo "preklop" ->Next
-pod Source atributes odabrati Block Attributes-KBR
-pod Overlay attributes odabrati block Attributes-CENTROID
-pod New Object data table upisati proizvoljno ime, recimo "preklop" -> Finish

Sada bi trebao imati na mjestima kucnih brojeva i tocke s Object Data koji sadrži zajedničke attribute obje topologije. Sljedeće, potrebno je exportitati te attribute u tekstualnu datoteku.

-desni klik na novo kreiranu topologiju, u našem slučaju "preklop" -> Analysis->Topology Query
- Define Query
- Property->Object Type
- pod Values, odaberi samo POINT (ovime selektiramo sve točke, može se odabrali bil koji uvijet, ja sam uzeo Object Type POINT jer mi se ovdje činilo najbrže) ->OK
- pod Query Mode odaberi Report, pa Options
- odi na Expression i odaberi Object Data, pa preklop (naša Object data tablica), pa ULICA -> OK ... i tako ponoviti za sve attribute koje želimo exportirati
-na kraju u Output File name posatvimo lokaciju i naziv tekstualne datoteke ->OK
-Execute Query

... i to je to. Smile

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.079 seconds