- Thank you received: 0
veliki dwg file
Do sad sam to rješavala kopiranjem u 2006 gdje bi se file smanjio na neku "normalnu" veličinu, al mi je to ipak problem kod većih nacrta.
Pa ako netko ima neku ideju...
Hvala
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
Već se je o tome pisalo na forumu. Što je novija verzija programa, to više za sobom vuće nekih informacija. Ne znam koliko ti može pomoći PURGE (vjerojatno ne puno). Ja imam jako puno fileova veličine 20-60 MB, ali sva sreća samo 2D pa se moja kantadobro nosi s time
Nakon instalacije AutoCAD-a ja podesim sva snimanja u AutoCAD 2000 formatu
hvala na odgovoru
Imam ideja ali graniče s glupošću :laugh:
Evo, kejtt da 2x ne pišem, odgovoram preko posta svoga kolege suosnivača, ( ja mu volim "tepati" .... šefe.... :laugh: ) .....Pozdrav,
Već se je o tome pisalo na forumu. Što je novija verzija programa, to više za sobom vuće nekih informacija. Ne znam koliko ti može pomoći PURGE (vjerojatno ne puno). Ja imam jako puno fileova veličine 20-60 MB, ali sva sreća samo 2D pa se moja kantadobro nosi s time
Nakon instalacije AutoCAD-a ja podesim sva snimanja u AutoCAD 2000 formatu
....šalu na stranu.....
Purge bi trebao bar malo pomoći......
Najviše bi ti trebala pomoći opcija da namjestiš spašavanje crteža u formatu 2004, a ne u 2000. Crtež će ti se bar prepoloviti, ako ne i više po veličini koju si do sada imala.
Snimanje u formatu 2007 je korak unazad ( uvećava veličinu crteža ). Već u formatu 2010 dwg su to popravili. ACAD 2011 još nisam probao - nadam se da su tamo uspjeli smanjiti još i više crtež kod spašavanja. Kad probam, javim.
Dakle, budući da radiš u ACAD 2008 ( gdje imaš opcije spašavanja u formatima R14, 2000, 2004, 2007 ) ideš na Tools - Options, te izabareš karticu Open and save, i tu izabareš spašavanje u formatu 2004 dwg ( imaš dvije vrste formata DWG i DXF - naravno, izaberi pod DWG ). Probaj.
osnovni problem je vjerojatno to što drugi koriste programe koji su (ne)kompatibilni sa autocadom i onda ostane gomila informacija koje meni usporavaju kopiranje i sl, a ako "pregazim" file sa 2006 izgubim tablice, ponekad blokove i sl.
pa sam ja naivno mislila da postoji jednostavnije rješenje
- JackOfHearts
-
- Moderator
-
neće me, kak da ga uploadam?
- JackOfHearts
-
- Moderator
-
Scale List Cleanup Utility
javi da li ima promijene u performansama. Neće smanjiti file, ali možda ti bude bolje radilo.
hvala
Mislim da nisi poslušala admina, kad ti je prvi put savjetovao, da uptrebiš komandu purge...
U komandnu liniju upiši komandu purge.
A zatm klikni komandu purge all
Ponovi komandu još jednom, ako treba (a treba jer se naknadno pojavi još "smeća")
Zatim zasejvaj i usporedi veličinu sa prijašnjim file-om. Znatna razlika...
Hoću reči u "pozadini" si imala brdo block-ova...
Pozdrav Zuti
ali ovaj scale list cleanup mi je i smanjio i ubrzao
hvala puno
- JackOfHearts
-
- Moderator
-