trebam savjet

More
15 years 11 months ago #249 by lpz27
trebam savjet was created by lpz27
molim za savjet,inžinjer sam prometa i trebam za posao projektirati ceste idejne projekte u autocadu.plateiju nemam, jel mi možete preporučiti neki program u kojem ću se moći sam naučiti.možda neki land desktop ili civil 3 d, jel se može to u njima raditi.hvala

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
15 years 11 months ago #250 by zrendula
Replied by zrendula on topic Re:trebam savjet
Pozdrav,

Najteže je učiti sam (mada niti učenje po knjizi npr. Bibliji nije najbolje rješenje). Puno se brže uči ako nekoga nađeš da s tobom sjedne par dana po sat vremena, nego čitati neku knjigu i raditi sve vježbe po redu.

S obzirom da sam strojar čekam da se jave kolege s konkretnijim odgovorima

Mislim da ćeš najviše sam naučiti uz www.youtube.com

More
15 years 11 months ago #251 by mario
Replied by mario on topic Re:trebam savjet
Ja bih ti preporučio Civil 3D verziju 2008 ili 2010. S verzijom 2009 imam jako loša iskustva - jako je nestabilna.

Istina je da je teško učiti sam - bilo bi bolje ako možeš otići na tečaj. StudioArs ih održava u Zagrebu.

Problem je Civila 3D što nije prilagođen hrvatskim standardima tako da treba puno vremena za prilagodbu izgleda nacrta (situacija, poprečni i uzdužni profili). Na stranicama Autodeska mogu se naći standardi iz raznih zemalja ali ih ja nisam uspio instalirati jer traže regionalnu verziju Autocad-a (npr. njemačku). Njemački standard je nama najbliži.

Plateia je super program za ceste - ali je i JAKO skup.

Land desktop je otišao u povijest.

More
15 years 11 months ago - 15 years 11 months ago #252 by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re:trebam savjet
Kao što je mario već rekao, Civil 3D ti je najbolja opcija mada nije tako jeftin, ali isplati se ukoliko se zna raditi s njime. Land desktop zaboravi jer se već godina ne unapređuje i ima dosta zastarjel način rada.
Moj prijedlog je da kreneš s običnim tutorijalima koji dolaze s Civil-om jer su dosta dobri. Nakon što njih prođeš (nemoj sve prelaziti odmah jer ih ima dosta), uzmi neku knjigu (recimo Mastering Civil 3D je meni odlična) i popuni rupe u znanju koje su nastale čitanjem tutorijala. Nakon toga, pogledaj Civil 3D webcastove koji specifično prikazuju slučajeve iz prakse. Također kao i što je i admin rekao, pogledaj po youtube . Ima dosta dobrih screencastova.
Uglavnom, da sve ovo prođeš trebat će ti dosta vremena, ali na kraju se isplati.
Last edit: 15 years 11 months ago by JackOfHearts.

More
15 years 11 months ago #253 by zrendula
Replied by zrendula on topic Re:trebam savjet
Ali ne ustručavaj se postavljati pitanja na ovom forumu :D

More
15 years 11 months ago #256 by lpz27
Replied by lpz27 on topic Re:trebam savjet
ma nema problema,upravo sam jučer bija na prezentaciji plateje od strane studio arsa rijeka i program je savršen.problem je što trenutno firma nema para za plateju jer smo mi zavod za urbanizam i cestovni projekti nam nisu prioritet na kojima ćemo zarađivati, više prostorni planovi.Znaći ostaje mi civil 3d 2011 koji upravo skidam, koji će nadam se biti dovoljan za idejne projekte prometnica po gradu i postavljanje trasa na običnim geodetskim kartama.A i ovo je jedinstvena prilika za naučit se radit u civilu koji će nadam se u ovo vrime krize i nedostatka posla biti dovoljan argument u budućnosti.ako ko ima slična iskustva bija bi zahvalan na svakom savjetu,ujedno pozdravljam ovaj forum i nadam se da ćemo imat još puno ugodnog diskutiranja i druženja.

More
15 years 11 months ago #260 by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re:trebam savjet
Nije Civil loš, mogu se u njemu čuda napraviti, samo treba znati. Osobno nemam iskustva s Plateom, ali znam da je Civil upravo napravljen za poslove poput projektiranje cesta.
I da, sada u vrijeme krize je idealno vrijeme učiti nove stvari u vremenu sa samanjenim obujmom poslova.

More
15 years 10 months ago #320 by lpz27
Replied by lpz27 on topic Re:trebam savjet
ima tko kakav savjet kako pronaći hrvatske standarde,ili bar neke slične

Time to create page: 0.093 seconds