Podešavanje miša

More
15 years 10 months ago #306 by gerson
Podešavanje miša was created by gerson
Gde se i kako u CAD-u može izvršiti podešavanje tastera miša ? Možda npr. koristim malo boljeg miša koji pored 3 standrdna ima dodatne tastere na bokovima kojima bi hteo dodeliti neke od funkcija (npr. klik na desni bok miša Zoom Previous ili Repeat Last command ili Redo, klikom na onaj sa leve strane Undo ili Match Properties ili Rotate i sl.) ? Ili možda na običnom mišu iz nekog razloga ne želim da mi na točkiću bude Zoom već nešto drugo (npr. skrolovanje gore-dole) ili mi recimo smeta što dupli klik na točkić zadaje Zoom Extents pa bih da to promenim (isključim ili mu dodelim neku drugu komandu) itd. ?

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
15 years 10 months ago #308 by mario
Replied by mario on topic Re:Podešavanje miša
Iz HELP-a:

More
15 years 10 months ago - 15 years 10 months ago #309 by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re:Podešavanje miša
Osobno ne koristnim miš s dodatnim opcijama, ali mislim da je to stvar drivera za miš i popratnih aplikacija koje dolaze s tim mišem. To nema veze s AutoCAD-om. Moja predpostavka je da u programu od miša podesiš da ti neka tipka šalje neki shortcut, recimo Ctrl-V ili sl. Također, mislim da negdje u Windowsima treba upaliti da ti miš ima napredne opcije ili tako nešto.

Edit: gledajući post od maria ... možda i ima veze s AutoCAD-om :)
Last edit: 15 years 10 months ago by JackOfHearts.

More
15 years 10 months ago #310 by mario
Replied by mario on topic Re:Podešavanje miša
I ja sam prvo odgovorio kao JackOfHearts :) Onda sam našao da postoji način za podešavanje miša i pobrisao svoj odgovor i stavio novi u isto vrijeme kada je JackOfHearts stavljao svoj odgovor :)

Nikada nisam koristio tu opciju tako da nemam neki savjet. Probaj pa nam javi da li si uspio. ;)

More
15 years 10 months ago #316 by gerson
Replied by gerson on topic Re:Podešavanje miša
Pa trenutno mi ni mis ni propratni program uz njega nisu pri ruci jer sam na terenu, ali, koliko se secam s tim programom si mogao izvrsiti podesavnja (tzv programiranje-personalizaciju) dodatnih tastera uglavnom za stvari vezane za sam Windows, Office, Internet,... dok za Cad nije bilo nicega... Jedino ako mogu da tasterima dodelim odredjene skracenice sa tastature, koje ce se razlikovati od programa do programa u kome radis pa samim tim funkcionisati i u CAD-u...

Time to create page: 0.084 seconds