imamo problem
15 years 9 months ago #327
by spori
imamo problem was created by spori
Ne možemo otvoriti crtež. Nosio sam doma otvoriti u ACAD 2010, ali nije spašen u formatu 10.
Poruka koju javlja kod otvaranja: AutoCAD Message - Drawing file is not valid.
Sumnjamo da je problem u mreži; navodno dok je spašavan mreža vrisnula ( admine daj neku pametnu!! )
Jack i ekipa; pomagajte!!
Pozz :blush:
Poruka koju javlja kod otvaranja: AutoCAD Message - Drawing file is not valid.
Sumnjamo da je problem u mreži; navodno dok je spašavan mreža vrisnula ( admine daj neku pametnu!! )
Jack i ekipa; pomagajte!!
Pozz :blush:
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
- JackOfHearts
-
- Moderator
-
Less
More
- Thank you received: 0
15 years 9 months ago #328
by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re: imamo problem
uhh... zadnji put kada mi se to desilo, otišao mi je disk ... nadam se da to nije slučaj kod tebe
S obzirom da si eliminirao verziju AutoCAD kao problem, nemaš puno toga što možeš napraviti
1. pogledaj da li imaš *.bak datoteku
2. pogledaj u temp direktoriji za *.sv$ datoteku s sličnim imenom, ako postoji, rename u dwg i spašen si
3. pokušaj s RECOVER naredbom (meni nikada nije pomogla, ali probaj)
4. pokušaj ubaciti cijeli crtež kao block u prazan crtež pomoću INSERT
5. ... počni plakati ...
S obzirom da si eliminirao verziju AutoCAD kao problem, nemaš puno toga što možeš napraviti
1. pogledaj da li imaš *.bak datoteku
2. pogledaj u temp direktoriji za *.sv$ datoteku s sličnim imenom, ako postoji, rename u dwg i spašen si
3. pokušaj s RECOVER naredbom (meni nikada nije pomogla, ali probaj)
4. pokušaj ubaciti cijeli crtež kao block u prazan crtež pomoću INSERT
5. ... počni plakati ...
15 years 9 months ago - 15 years 9 months ago #329
by spori
Replied by spori on topic Re: imamo problem
Ne radi se o hardu, već o serveru/mreži.
Pod 1. i 2. misteriozno je nedostajalo ovih file-ova dok nismo skužili zašto on nije htio spasiti crtež.
Pogledali smo tu particiju i utvrdili da je bilo 0GB prostora na toj particiji, pa nije mogao spasiti crtež?! :huh:
Ali kako da nije bilo ovih file-ova na hardu.... :blink:
3. ništa od RECOVER-a
4. hm, mi ne možemo pristupiti sadržaju crteža, pa ne kužim kako bi nam ovo pomoglo..... :blush:
5.
nema potrebe za plakanjem, bar dok se ne radi o mome crtežu....... :silly:
Pozz
Pod 1. i 2. misteriozno je nedostajalo ovih file-ova dok nismo skužili zašto on nije htio spasiti crtež.
Pogledali smo tu particiju i utvrdili da je bilo 0GB prostora na toj particiji, pa nije mogao spasiti crtež?! :huh:
Ali kako da nije bilo ovih file-ova na hardu.... :blink:
3. ništa od RECOVER-a
4. hm, mi ne možemo pristupiti sadržaju crteža, pa ne kužim kako bi nam ovo pomoglo..... :blush:
5.
Pozz
Last edit: 15 years 9 months ago by spori.
15 years 9 months ago #331
by zrendula
Replied by zrendula on topic Re: imamo problem
Sad se ja usudim ubaciti s odgovorom.
Ako nema mjesta na disku (bilo kakav disk - lokalni/mrežni), operacijski sustav bi trebao javiti da ne može snimiti jer nema mjesta. Može biti da se je operacijski sustav zamislio
, a korisnik shvatio da su se windowsi zblesali, pa je ubio proces (i tako izgubio kompletan rad). Najbolje je crtež snimati na lokalni disk, a onda kad prebaciti crtež na taj disk.
Iz više razloga:
- tada će operacijski sustav sigurno javiti na vrijeme da li ima dovoljno mjesta
- snimanje preko mreže je inače sporo (pogotovo ako ima dosta korisnika na mreži)
- ne bih više izmišljao razloge :9
Ako nema mjesta na disku (bilo kakav disk - lokalni/mrežni), operacijski sustav bi trebao javiti da ne može snimiti jer nema mjesta. Može biti da se je operacijski sustav zamislio
Iz više razloga:
- tada će operacijski sustav sigurno javiti na vrijeme da li ima dovoljno mjesta
- snimanje preko mreže je inače sporo (pogotovo ako ima dosta korisnika na mreži)
- ne bih više izmišljao razloge :9
15 years 9 months ago #332
by Đezer
Replied by Đezer on topic Re: imamo problem
Da mislim da je najpametnije da potražiš dali imaš sačuvanu bak. datoteku, to se i meni desilo pa sam riješio tak da sam samo bak. preimenovao u dwg.
Je da mi je ostalo malo više od pola crteža ali bar nisam morao sve od početka crtati....
Problem je samo ako si isključio tu opciju..a nadam se da nisi...
Je da mi je ostalo malo više od pola crteža ali bar nisam morao sve od početka crtati....
Problem je samo ako si isključio tu opciju..a nadam se da nisi...
15 years 9 months ago #334
by spori
Replied by spori on topic Re: imamo problem
Ne, ta opcija nije isključena. Bez obzira na to ACAD nije uspio napraviti *bak file. Sada je to manje bitno zašto nije uspio napraviti, već još uvijek admini se bore kako napraviti mjesta na serveru. Jer taj nedostatak prostora na serveru ne dopušta spašavanje crteža na mreži. Takav crtež spašen sa nedostatkom prostora se više ne može otvoriti.
15 years 8 months ago #356
by gerson
Replied by gerson on topic Re: imamo problem
Gde se iskljucuje formiranje .bak datoteka?
- JackOfHearts
-
- Moderator
-
Less
More
- Thank you received: 0
15 years 8 months ago #358
by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re: imamo problem
mislim da je varijabla ISAVEBAK. Upiši u komandnu liniju ISAVEBAK i postavi vrijednost na 0. Ako nije, javi.
Time to create page: 0.095 seconds