Problemi s layout-om

More
15 years 4 months ago #425 by dinko
Problemi s layout-om was created by dinko
Pozdrav svima. U modelu mi se vide pojedini layeri, dok mi se u layoutu isti ne vide. Prvo sam mislio da sam u layoutu možda neke ugasio, ali su svi isto upaljeni kao i u modelu. Već dugo crtam u cad-u, ali se nisam previše služio layoutom. Da li se uopće mogu u layoutu layeri gasiti neovisno o modelu?

Hvala unaprijed

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
15 years 4 months ago #426 by Morea
Replied by Morea on topic Re:Problemi s layout-om
dinko wrote:

Pozdrav svima. U modelu mi se vide pojedini layeri, dok mi se u layoutu isti ne vide. Prvo sam mislio da sam u layoutu možda neke ugasio, ali su svi isto upaljeni kao i u modelu. Već dugo crtam u cad-u, ali se nisam previše služio layoutom. Da li se uopće mogu u layoutu layeri gasiti neovisno o modelu?

Hvala unaprijed

U svim novijim verzijama CAD-a moguce je namjestati postavke slojeva u layoutu neovisno o modelu, pa ih tako i smrzavati. Upali layer manager u layoutu, pa iza postavki za slojeve u modelu imas postavke "VP" za viewporte. Ako su slojevi smrznuti u "viewport freeze" koloni, onda ih samo odmrznes i to je to (Napominjem da ako su slojevi "normalno" smrznuti, onda se ne vide ni u modelu ni u layoutu.)
E sad, ako nista nije smrznuto, a imas CAD 2008 ili noviji, provjeri da u slojevima koji se ne vide u layoutu nisu text ili neki drugi objekti koji imaju mogucnost annotative. ako jesu, imas u donjem desnom kutu gumb "annotation visibility" na kojem mozes upaliti ili ugasiti objekte za određenu annotation skalu, pa probaj to.

I pocni korisiti layout, cisto da vidis koliko si do sada vremena bezze izgubio na plotanje iz modela :D :D :D

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.076 seconds