SDF

More
14 years 10 months ago - 14 years 10 months ago #502 by Hannibal
SDF was created by Hannibal
imam kreiran sdf koji je veličine 170 MB. da li postoji mogučnost smanjenja i na koji način?
Last edit: 14 years 10 months ago by Hannibal.

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 9 months ago #503 by spori
Replied by spori on topic Re: SDF

Hannibal wrote: imam kreiran sdf koji je veličine 170 MB. da li postoji mogučnost smanjenja i na koji način?

Riskiram ( dosta riskiram ), da ispadnem neupućen...:sick: ..... :laugh:

Ovaj, gdje se koristi SDF format? Koja je to aplikacija, koju koristite?

Pozz,

:)

More
14 years 9 months ago #504 by Hannibal
Replied by Hannibal on topic Re: SDF
sdf-Standard database format.
auto CAD MAP 2011

sdf sadrži crtež koji je povezan sa bazom (svaka točka,crta, poligon... ima svoj ID)

More
14 years 9 months ago #505 by spori
Replied by spori on topic Re: SDF

Hannibal wrote: sdf-Standard database format.
auto CAD MAP 2011

sdf sadrži crtež koji je povezan sa bazom (svaka točka,crta, poligon... ima svoj ID)

Nažalost, ja vam ne mogu biti od pomoći. Inženjer strojarstva sam po struci, i do sada se nisam susretao sa formatima/vrstama/fileovima crteža koji su povezani sa bazama podataka. Niti sam se susretao sa AutoCAD Map 3D aplikacijama. Pretpostavljam da s time barataju geodeti. U tom slučaju može vam pomoći naš moderator JackofHearts - koji je u zadnje vrijeme rijeđe na ovom ACAD portalu, zbog prebukiranosti. On je stručan u geodetskom području, tj. u CAD geodetskom okruženju. Ako ga ne uspijete dobiti na e-mail, javite mi pa ću ga probati kontaktirati i animirati u vezi ovoga slučaja.

Ono, s čime se ja služim u svome poslu, koristeći ACAD, je naredba PURGE za smanjivanje veličine crteža, s kojom se uklanjaju nepotrebni objekti sa crteža. Ali čisto sumnjam, da bi to pomoglo u vašem problemu.

Pozz,

More
14 years 9 months ago #506 by Hannibal
probao sam i purge-ati, audit (popravlja greške) i drawing cleanup(map utility)sve služi za pročišćavanje crteža, i ništa ostaje veličina ista

More
14 years 9 months ago #507 by JackOfHearts
Replied by JackOfHearts on topic Re: SDF
Hi,
sorry kaj se tek sada javljam. (thx spori)

Ovak, SDF može biti velik iz tri razloga, ili imaš jako puno atributa uz pojedine feature ili imaš predetaljnu geometriju (previše nepotrebnih vetexa) ili jednostavno imaš jako puno podataka (možda i duplih podataka) :)

PURGE ti tu neće puno pomoći jer je riječ strukturiranom fomatu koji sadži samo podatke geometrije i atribute, ništa više.
Drawing ceanup ti neće pomoći jer on radi na AutoCAD objektima, ne na FDO.
Audit samo popravlja moguće greške, ali samo u DWG fileu.

Možda kada bi vidio taj SDF možda bi ti moga pomoći pri smanjenju, ali imaj na umu da bilo kako smanjanje tog SDF-a mora smanjiti i količinu podataka koji se nalaze u njemu. SDF nije DWG ili DXF gdje se može nakupiti svašta.

More
14 years 9 months ago - 14 years 9 months ago #508 by Hannibal
to znam za smanjenje podatka=smanjenje SDF-a :lol:
mislio sam možda ima nešto što neznam, a moglo bi mi pomoći :silly:

btw tnx na trudu
Last edit: 14 years 9 months ago by Hannibal.

More
14 years 9 months ago #509 by JackOfHearts
nema na čemu.

Jedino što ti mogu savjetovati, pređi na neku RDBMS, primjerice PostgreSQL/PostGIS ili MS SQL Server. 170 MB SDF već defintivno zahtijeva tako nešto. Bit će ti lakše upravljati podacima ako vas više koristi podatke iz tog SDF. Ukoliko samo ti koristiš te podatke, onda ostani na SDF-u.

More
14 years 9 months ago - 14 years 9 months ago #510 by Hannibal
koristimo MS SQL Server 2008 :whistle:

More
14 years 9 months ago #511 by JackOfHearts
Super, ako ga već imate, onda bi bilo možda bolje sve prebaciti u njega. Ponekad zna malo zezati ako je veza loša, ali uglavnom je dobra ideja sve staviti u RDBMS. Lakše za održavati, barem meni.

More
14 years 9 months ago - 14 years 9 months ago #512 by Hannibal
sve je u bazi, ai sami SDF pokriva određenu površinu zagreba (zgrade, ulice) pa zato zauzima toliko prostora. prilikom pokretanja aplikacije koja koristi taj sdf dolazi do problema u prolasku vremena zbog velićine sdf-a. pa mi je bio cilj ga smanjiti, druga mi je mogućnost postaviti raster za podlogu.

Time to create page: 0.091 seconds