AutoCAD Map 3D 2011.

More
14 years 9 months ago #513 by markomarko
Poštovanje,

molim vas ako itko zna kako u AutoCAD Civil 3D Map 2011. napraviti "hatch" za točke koje nemaju kružić. Da pojasnim; imam 1000 točaka po koordinatama, odem na points styles i tamo definiram da mi se pojave kružnice oko točke s definiranim radijusom. E sad, kad idem na "hatch" (ispunjavanje, šrafiranje kružnice) i označim sve kružnice, onda mi ne šrafira unutar kružnice (ne pojavljuje se ništa). Znam, naravno da mogu oko točke napraviti circle s određenim radijusom i onda hatch, ali pošto imam 1000 točaka bilo bi predugo da idem jednu po jednu točku... Nekako mi se čini da je vrlo jednostavno rješenje u dva, tri koraka...:blink:

Molim za odgovor...

Hvala

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 9 months ago #514 by Morea
Replied by Morea on topic Re: AutoCAD Map 3D 2011.
bojim se da je odgovor i prejednostavan, u samo jednom koraku....točka se ne može srafirati.

u point style se bira samo graficki prikaz tocke, no koji god prikaz da odaberes, s kruzicem, kvadraticem, iksicem ili neku od ponudjenih kombinacija, tocka i dalje ostaje tocka, znaci nema prostora unutar nje koji bi se mogao srafirati.

probaj iskopati na netu neki lisp koji bi ti stavio kruznice oko točaka, gotovo sam siguran da ga je netko vec napravio :)

More
14 years 9 months ago #515 by JackOfHearts
Kao što je Morea rekao, nije moguće postaviti šrafuru na circle marker kod point style-a. Razlog tome je što šrafura se može postaviti na AutoCAD/Civil objekte, a ne na simbole kao što je ovdje slučaj sa kružnicom.
Ono što možeš napraviti je umjesto odabereš "use custom market", odabereš "use AutoCAD block for symbol marker" i da tamo postaviš svoj blok sa kružnicom i šrafurom kakvu hočeš. Pogledaj primjer u slici.

More
14 years 9 months ago #516 by Morea
Replied by Morea on topic Re: AutoCAD Map 3D 2011.
konstantno zaboravljam da civil3D nije vanila autocad i kakvih sve dobrih fora ima u njemu...ili toga ima i u novijim cadovima, pa mi je vrijeme za novi kompjuter? ;D

Time to create page: 0.131 seconds