Regen button u 2010?

More
14 years 6 months ago #544 by NikolaS93
Pozdrav svima! Poceo sam sa ucenjem autocad-a ali imam problem. Koristim autocad 2010 a odakle ucim koriscen je 2009. Mahom su isti ali onaj meni sto pada kada se pretisne veliko slovo A u gornjem levom uglu je u 2010 totalno "prazan", ima samo osnovne open/save i slicne komande za razliku od 2009 gde ima svasta. E sad, tu se u 2009 nalazi Regen komanda, moze li pomoc gde da je nadjem u 2010?

p.s. Znam da moze da se ukuca regen u command line ali interesuje me dugme.

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 6 months ago #545 by geodet
Replied by geodet on topic Re: Regen button u 2010?
Ako sam dobro shvatio ta se komanda nalazi na istom mjesu u svim AC (View). Ili je nesto drugo u pitanju?
The following user(s) said Thank You: NikolaS93

More
14 years 6 months ago #546 by spori
Replied by spori on topic Re: Regen button u 2010?
Dobro ti je napisao član foruma "geodet". Imaš ga u izborniku View.
A možeš ga i dodati kao dugme ili dio bilo koje alatne trake.

Ideš na Customize.... ( opciju/naredbu Customize imaš u izborniku Tools ).
Kad pokreneš tu naredbu.... dobiješ dijaloški okvir Customize User Interface (CUI). U donjem lijevom kutu imaš sve komande. Regen naredba nema kreiranu svoju ikonicu - bude samo upitnik kada se postavi na bilo koju alatnu traku, ali je možeš prevući mišem u gornji lijevi kut CUI-a, u npr. alatnu traku DRAW.

Ako bude bilo potrebno, čujemo se opet.

Inače, taj meni što pada kada se klikne slovo A, je prazan i u ACAD-u 2011 i 2012. Najbolje je riješeno u ACAD 2009, i ne kužim zašto su to ukinuli.

More
14 years 6 months ago - 14 years 6 months ago #548 by NikolaS93
Replied by NikolaS93 on topic Re: Regen button u 2010?
@geodet
Problem je taj sto u AC 2010, nemam View. Kao ni tools i ostale menije koji su podmeni kada se klikne na A.

Hvala u svakom slucaju, snasao sam se.
Last edit: 14 years 6 months ago by NikolaS93. Reason: Resio muku

More
14 years 6 months ago #550 by NikolaS93
A mogu li nekako da postavim komande u Ribbon tab?
Probao sam da u CUI, nadjem komandu u listi dole levo i da je prevucem gore desno u Customize workspace ali ne dozvoljava.

More
14 years 6 months ago #551 by geodet
Replied by geodet on topic Re: Regen button u 2010?

Ako nemas ni File, Edit, View, ... onda idi u donji desni ugao AC i na ikonici promijeni na AutoCad Clasic.
Nadam se da je to rjesenje tvog problema.

More
14 years 6 months ago #552 by NikolaS93
To sam kako tako resio, sad imam ovu meni liniju sa file,edit,view itd.
A hteo bih da recimo gde strelica pokazuje ili bilo gde u ribbon meniju da postavim neke nove alate, mogu li to nekako?

[img

More
14 years 6 months ago - 14 years 6 months ago #554 by spori
Replied by spori on topic Re: Regen button u 2010?

NikolaS93 wrote: A mogu li nekako da postavim komande u Ribbon tab?
Probao sam da u CUI, nadjem komandu u listi dole levo i da je prevucem gore desno u Customize workspace ali ne dozvoljava.

Možeš. Kada nadješ željenu naredbu u donjem lijevom kutu CUI-a, moraš u lijevom gornjem kutu imati otvorene Ribbon Panels. Tu imaš izbor svih Panela u Ribbonu ( po defaultu ). Po mom primjeru, vidjet ćeš da sam ikonicu naredbe Regen All stavio u Modify - 2D. Prije nego što vučeš naredbu iz popisa naredbi, otvori si gore:

1. Ribbon Panels
2. a onda željenu alatnu traku, bilo koju ili onu po kojoj pripada ta naredba., npr. za neku kotu ideš na Dimension. Prije nego što počneš prevlačiti naredbu, klikneš plusić kod alatne trake, gdje namjeravaš staviti tebi jako korištenu naredbu, kako bi vidio naredbe koje tu već jesu, i kako bi odlučio gdje ćeš svoju staviti.
Zvuči komplicirano, ali nije. Probaj!

I nemoj probati vući naredbu iz donjeg lijevog kuta u Workspace. Neće se naredba zalijepiti u Workspace-u. Kužiš?

Javi se, ako ti nešto šteka. Evo mog primjera, kako sam ja ubacio Regen All u Ribbon Panel Modify 2D.

Napomena: Regen All naredba nema kreiran izgled ikonice, pa izgleda kao prazni dugmić. Kužiš?

A, ako hoćeš novi Ribbon Tab, ili novi Ribbon Panel, klikneš u otvoreni CUI na jednu od tih dviju opcija i kreiraš sam sebi New Ribbon Tab ili Panel.

Last edit: 14 years 6 months ago by spori.

More
14 years 6 months ago #557 by NikolaS93
Snasao sam se. Sve mi je jasno ovo.
Hvala puno na pomoci!

Time to create page: 0.106 seconds