Problem sa startovanjem Autocad 2009

More
14 years 5 months ago #565 by Perudji
Nisam baš siguran da je ovo dobro mesto za postavljanje ovakvog pitanja, te se izvinjavam, ako sam pogrešio. Naime Autocad koji radi već nekoliko godina prestao je sa radom. Naime ako preko ikone za start (ili preko acad.exe, iz Program files) stratujem acad program se podigne učita ribbon, a zatim nestane kao fantom, sa monitora i iz memorije. Ako ga startujem direktno postojeći crtež autocad radi normalno. Probao reinstalaciju, deinstalaciju pa instalaciju, reparaciju i ništa.

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 5 months ago #566 by mario
Dobro je mjesto za postavljanje pitanja. No, nažalost s takvim slučajem se nisam još sreo.

Probaj deinstalirati Autocad. Restartaj komp. Očisti Registry s alatom za čišćenje (preporučam jv16 Powertools, i evo ti link na zadnju freeware verziju: www.321download.com/LastFreeware/files/jv16-1.3.0.195.zip ).

Restartaj komp nakon čišćenja i ponovo instaliraj. Skini Service Pack-ove i Patch-eve s Autodeskovih stranica za tvoju verziju: usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/inde...kID=9240618#section4

More
14 years 5 months ago #567 by Perudji
Probao sve, ništa ne pomaže. Deinstalirao kompletan program, čak sam deinstalirao i ponovo instalirao Microsoft .NET Framework , ali ništa. Možda neko ima drugu neku ideju.

More
14 years 1 month ago - 14 years 1 month ago #674 by Perudji
Evo na neki način sam rešio problem, bar za sada. Otkrio sam da Cad neće da stratuje acadiso.dwt, ili acad.dwt. Znači kako Ced pri startu otvara novi crtež, on u stvari otvara acadiso.dwt , ako radite u metričkom sistemu, odnosno acad.dwt, ako radite u imperijalnom sistemu. Otvorio sam neki postojeći crtež, izbrisao sve, bukvalno ga ispraznio, izbrisao sva podešavanja i sveo ih na početne vrednosti , zatim ga sa SaveAS, sačuvao kao acadiso.dwt. Sve je proradilo, jedino je pitanje zašto se acadiso.dwt nije hteo otvoriti pri otvaranju Acada, a otvarao se posle otvaranja postojećeg crteža. Ostaje još ta dilema , ako neko zna , molim da objasni.
Nadam se da će i ovo nekome biti korisno.
Last edit: 14 years 1 month ago by Perudji.

More
13 years 9 months ago #708 by Perudji
Konačno sam rešio problem, nakon dugo vremena. Naime u pitanju je malware, koji sam uspeo da otkrijem preko comodo antivirusa. U stavri radi se o naizgled cad-ovom fajlu acad.lsp, koji sadrži destruktivne naredbe , koje obaraju cad u određenim situacijam i čak redefinišu neke naredbe. Pre nego što sam otkrio preko commoda, primetio sam da se u mnogim folderima nalazi acad.lsp, koji ja nisam pisao , niti je sastavni deo nekog cadovog dodatka. Može se jednostavno izbrisati i problemi će nestati. Jedino treba voditi računa da se pretraže svi folderi, pa i oni sistemski, koji su po difoltu skriveni. Tek tada možete biti sigurni da ste ga uklonili. Inače verovatno sam ga dobio preko e-pošte u nekom zip fajlu, koji je je pored dwg fajlova sadržao i acad.lsp

Nadam se da će nekome biti od koristi, jer mene je ovaj problem mučio mesecima.Čak sam i uklanjao cad, brisao Windows.....
The following user(s) said Thank You: zrendula

More
13 years 9 months ago #709 by mario
Acad.lsp u svakom direktoriju je prilično stari problem i nisam ga uspio riješiti i nikako da otkrijem koji je uzrok tome. Sumnjam da dođe s nekim dwg fileom. Meni na sreću nije radio probleme s podizanjem Autocad-a. Jedini je problem što se pojavljuje u direktoriju u kojem otvorim dwg. Nakon nekog vremena ih sve pobrišem, ali se oni opet pojave.

More
13 years 9 months ago #710 by Perudji
Da li si otvarao Acad.lsp i proverio njegov sadržaj , jer tu je najverovatnije i odgovor na njegovu stalnu reprodukciju. S obzirom da lisp omogućava i rad sa fajlovima, moguće su sve kombinacije. Ja sam recimo, čak i na usb memoriji pronašao Acad.lsp. Shavtio sam da je napravljen tako da se odmah širi u folder iz koga otvarate dwg fajl . Inače instaliraja comodo antivirus jer on ga prpoznaje kao virus, bar je to kod mene bio slučaj.

Time to create page: 0.099 seconds