- Thank you received: 0
Računalo za AutoCAD - dvojba
14 years 6 months ago #571
by Largo
Računalo za AutoCAD - dvojba was created by Largo
U uredu planiramo uzeti 2 stolna računala umjesto sadašnjih starih cca. 5 godina za rad u Office-u i AutoCAD-u 2011, isključivo u 2D. Radimo sa građevinskim nacrtima uz dosta uvlačenja Xref-ova u pdf-u i tiff-u tako da nacrti znaju narasti do 40-50Mb. Malo sam prelistao ponudu od Ventex-a i Linksa i pogledao HP i domaće konfiguracije od tih prodavača za cijenu cca. 5000kn (samo PC bez monitora i periferije ali uz obavezne WIN7). Primjetio sam da za okvirno tu cijenu mogu uzeti konfiguracija sa vrlo dobrim Intelovim procesorom i5 2400 i 4Gb RAM-a ali uz integriranu grafiku HD 2000 ili alternativno konfiguraciju sa slabijim Intel i3 ili nekim AMD procesorom ali s grafičkom karticom srednje klase. Važno mi je da grafika, integrirana ili diskretna, ima DVI i VGA izlaze da mogu spojiti 2 monitora od 20''.
Zanima me da li mi netko može pomoći u ovom odabiru, odnosno odgovoriti što je za ove poslove koje mi radimo bitnije za AutoCAD - grafika ili procesor ili nešto treće kako bi sve radilo relativno glatko ?? :dry:
Evo primjera na što sam mislio:
www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0800808&pg=G02002
www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=082...0%20%20%20&pg=G02001
Zanima me da li mi netko može pomoći u ovom odabiru, odnosno odgovoriti što je za ove poslove koje mi radimo bitnije za AutoCAD - grafika ili procesor ili nešto treće kako bi sve radilo relativno glatko ?? :dry:
Evo primjera na što sam mislio:
www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0800808&pg=G02002
www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=082...0%20%20%20&pg=G02001
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
14 years 6 months ago - 14 years 6 months ago #572
by zrendula
Replied by zrendula on topic Re: Računalo za AutoCAD - dvojba
Pozdrav,
U svakom slučaju kupiti brand računalo (pod tim ne mislim na MSGW
).
Mi smo prije par godina za uredske poslove počeli uzimati Lenovo i mogu reći da više nema popravaka kao npr. zamjena napajanja itd.
Ja izbjegavam HP (prije laptope, a sada i stolna računala - drugi su se opekli sa laptopima, a ja sam se osramotio sa stolnim računalom - preporučio sam brand računalo - HP je imao akciju, a u kutiji je bilo računalo s neispravnom matičnom pločom ?!? - to mi nije jasno - KAKO)
Preporuka je uzeti računalo s 3 godine jamstva. Znam dosta ljudi koji profesionalno žive od projektiranja i da manje više imaju DELL-ove (ili su na putu da prijeđu na njih).
U firmi imamo još par MSGW računala i računala s Delux kućištima i dosta su me puta zvali ponedjeljkom kako je njihovo računalo jako bučno (ne mogu ništa napraviti jetino malo umanjiti buku zamjenom napajanja - neka izdura još godinu dvije pa će stići novo računalo - valjda će biti para
)
U svakom slučaju kupiti brand računalo (pod tim ne mislim na MSGW
Mi smo prije par godina za uredske poslove počeli uzimati Lenovo i mogu reći da više nema popravaka kao npr. zamjena napajanja itd.
Ja izbjegavam HP (prije laptope, a sada i stolna računala - drugi su se opekli sa laptopima, a ja sam se osramotio sa stolnim računalom - preporučio sam brand računalo - HP je imao akciju, a u kutiji je bilo računalo s neispravnom matičnom pločom ?!? - to mi nije jasno - KAKO)
Preporuka je uzeti računalo s 3 godine jamstva. Znam dosta ljudi koji profesionalno žive od projektiranja i da manje više imaju DELL-ove (ili su na putu da prijeđu na njih).
U firmi imamo još par MSGW računala i računala s Delux kućištima i dosta su me puta zvali ponedjeljkom kako je njihovo računalo jako bučno (ne mogu ništa napraviti jetino malo umanjiti buku zamjenom napajanja - neka izdura još godinu dvije pa će stići novo računalo - valjda će biti para
Last edit: 14 years 6 months ago by zrendula.
14 years 6 months ago #573
by mario
Replied by mario on topic Re: Računalo za AutoCAD - dvojba
Moja preporuka je isto Dell. U firmi gdje radim (oko 110 zaposlenih - od toga 80% inženjeri i tehničari) koristimo samo Dell stolna računala. Rijetko se kvare (95 % ih je otišlo u otpis a da nisu nikada bili na servisu).
Druga prednost Dell-a je TIŠINA. I nakon 5-6 godina su i dalje tihi. Ovdje moram napomenuti da računala stoje na stolovima i ne pobiru prašinu s poda i to bih svima preporučio.
Mislim da se isplati svaka kuna uložena u Dell. Pogotovo Precision serija.
Obrati pažnju na OS. Da li je 64 ili 32 bitni. Pazi da su ti Autocad-ovi koje imaš kompatibilni s OS-om. Mi smo imali problema s Civil 3D jer ih ne možeš instalirati na 64 bitne Windowse. Trebali smo nabavljati verziju za 64 bitne windowse.
Prednost 64 bitnih Windowsa je mogućnost ugradnje više od 3 GB memorije. Nedostatci su kompatibilnost s postojećim perifernim jedinicama (pogotovo starijeg datuma) tj. nema driver-a. Iz tog razloga nisam prešao na 64 bitne. Nema ničeg goreg nego kada svhvatiš da ne možeš isprintati nacrt jer novi Windowsi nemaju driver za tvoj ploter/printer.
Druga prednost Dell-a je TIŠINA. I nakon 5-6 godina su i dalje tihi. Ovdje moram napomenuti da računala stoje na stolovima i ne pobiru prašinu s poda i to bih svima preporučio.
Mislim da se isplati svaka kuna uložena u Dell. Pogotovo Precision serija.
Obrati pažnju na OS. Da li je 64 ili 32 bitni. Pazi da su ti Autocad-ovi koje imaš kompatibilni s OS-om. Mi smo imali problema s Civil 3D jer ih ne možeš instalirati na 64 bitne Windowse. Trebali smo nabavljati verziju za 64 bitne windowse.
Prednost 64 bitnih Windowsa je mogućnost ugradnje više od 3 GB memorije. Nedostatci su kompatibilnost s postojećim perifernim jedinicama (pogotovo starijeg datuma) tj. nema driver-a. Iz tog razloga nisam prešao na 64 bitne. Nema ničeg goreg nego kada svhvatiš da ne možeš isprintati nacrt jer novi Windowsi nemaju driver za tvoj ploter/printer.
14 years 6 months ago #574
by Largo
Replied by Largo on topic Re: Računalo za AutoCAD - dvojba
Moram priznat da sam čuo još preporuka za DELL računala ali ona su, koliko sam uspio primjetiti, skuplja od ostalih brand name računala a o slaganim konfiguracijama da ne govorimo.
Evo primjera: www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0800791&pg=G02006
Naveo sam Ventex jer smo tamo do sada kupovali HP-ove konfiruracije. Ja ne dvojim u kvalitetu ali ono što nađem mora biti do cca. 5000kn a za to dobijem ne baš sjajnu konfiguraciju sa integriranom grafikom, max. 4 Gb RAM-a i max. nekim osrednjim i3 procesorom.
Tko još prodaje DEll od naših prodavača ? U Linksu ga nema u ponudi....
Evo primjera: www.ventex.hr/ProductDetails.aspx?id=0800791&pg=G02006
Naveo sam Ventex jer smo tamo do sada kupovali HP-ove konfiruracije. Ja ne dvojim u kvalitetu ali ono što nađem mora biti do cca. 5000kn a za to dobijem ne baš sjajnu konfiguraciju sa integriranom grafikom, max. 4 Gb RAM-a i max. nekim osrednjim i3 procesorom.
Tko još prodaje DEll od naših prodavača ? U Linksu ga nema u ponudi....
14 years 6 months ago #575
by zrendula
Replied by zrendula on topic Re: Računalo za AutoCAD - dvojba
www.nabava.net
- ako tražiš da bude što jeftinije, ali ako tražite još neke pogodnosti kao što su odgoda plaćanja i popusti na vjeronost to onda nije moguće preporučiti.
Osobno kada naručujem za firmu ne tražim najjeftinije, ali znali su me tako lijepo iznenaditi (npr. zadnji laptop dobili po istoj cijeni kao što je bio u Mikronisu, a na poklon nisam dobio običnu torbu nego DELL poslovnu torbu - u pitanju je bila Toshiba Tecra).
I sada ako je nešto hitno riješim to nabrzaka u Koprivnici npr. servise (ono što ne mogu sam popraviti - ali toga je u zadnje vrijeme jako malo), a kod kupnje ako mi je ostavljeno na raspolaganju 3-5 dana onda zatražim ponudu od www.senso.hr (korektna cijena, brzi u isporuci i kao stalni kupac imam odgodu plaćanja - oko plaćanja ja vodim računa da moji ne stave račun na stranu i da plate u vlauti).
Još i danas hvalim www.m-computers.hr/ jer su mi 2006-e nedjeljom oko 22:00 našli laptop negdje na zalihi (netko je odustao od njega).
U biti ja imam samo par oših iskustava, ali te ne bih htio reklamirati
Osobno kada naručujem za firmu ne tražim najjeftinije, ali znali su me tako lijepo iznenaditi (npr. zadnji laptop dobili po istoj cijeni kao što je bio u Mikronisu, a na poklon nisam dobio običnu torbu nego DELL poslovnu torbu - u pitanju je bila Toshiba Tecra).
I sada ako je nešto hitno riješim to nabrzaka u Koprivnici npr. servise (ono što ne mogu sam popraviti - ali toga je u zadnje vrijeme jako malo), a kod kupnje ako mi je ostavljeno na raspolaganju 3-5 dana onda zatražim ponudu od www.senso.hr (korektna cijena, brzi u isporuci i kao stalni kupac imam odgodu plaćanja - oko plaćanja ja vodim računa da moji ne stave račun na stranu i da plate u vlauti).
Još i danas hvalim www.m-computers.hr/ jer su mi 2006-e nedjeljom oko 22:00 našli laptop negdje na zalihi (netko je odustao od njega).
U biti ja imam samo par oših iskustava, ali te ne bih htio reklamirati
14 years 6 months ago #576
by mario
Replied by mario on topic Re: Računalo za AutoCAD - dvojba
Mi kupujemo kod Kodeks-a
www.kodeks.hr
Do sada s njima nije bilo problema. Ako nema nećega na skladištu kažu kada će biti i toga se drže.
Do sada s njima nije bilo problema. Ako nema nećega na skladištu kažu kada će biti i toga se drže.
Time to create page: 0.159 seconds