Besplatni preglednik ...

More
14 years 2 months ago #640 by zrendula
Potreban mi je DWG preglednik koji je besplatan za komercijalne svrhe.
Uz to trebam isprintati i licencu (gdje se vidi da je besplatno za komercijalnu upotrebu)

Što se preporuča?

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 2 months ago #641 by Frrrantic
Pa zar ne možeš s Autodeskovim DWG viewer-om?
Probaj sa ZWCAD-om

More
14 years 2 months ago #642 by zrendula
Instalirao sam DWG TrueView 2012 i isprobao sam s AutoCAD WS
Još moram samo pronaći gdje piše da se DWG TrueView 2012 ili Autodeskov DWG viewer smiju besplatno koristiti u komercijalne svrhe.
U firmi sam sredio da je 99% software-a legalno.

Za sav besplatni software mora se imati priložene ispise licenci gdje je napisano da se to smije koristiti besplatno u komercijalne svrhe.

More
14 years 2 months ago #643 by mario
Replied by mario on topic Re: Besplatni preglednik ...
Tko te traži to?

More
14 years 2 months ago #644 by spori
Replied by spori on topic Re: Besplatni preglednik ...
Stvarno, tko te traži to?! Mi na radnom mjestu koristimo DWG TrueView 2012, i ne znamo zašto bi netko tražio priložene ispise licence, kad licence nema za FREE program? To je ipak malo previše, kad je aplikacija FREE. Ma, bezveze....:blink:

More
14 years 2 months ago - 14 years 2 months ago #645 by Morea
Replied by Morea on topic Re: Besplatni preglednik ...
prilikom instalacije pojavi se "End User License Agreement", EULA, poznatiji kao "onaj prozor koje nitko ne čita, nego samo klikne accept" :D :D :D ... i sad koliko se sjećam tamo piše da je TrueView djabe, ali da mora biti instaliran samo na računalu na kojem je i registrirani ACAD (sto je malo besmisleno, al' jel, zato sam i zapamtio :) ) ... barem je tako nesto pisalo na verziji 2010. U svakom slucaju procitaj EULA za 2012., garant pise nesto pametno. :D

EDIT: ne, ne pise nista pametno :D ... ali ako sam dobro procitao (a nije da je štivo zanimljivo :) ), tocka 2.1. EULA-e kaze da mozes koristiti program kako god pod uvjetom da prihvatis EULA ... no sve u svemu, prosječnom korisniku ne bi naodmet došla diploma pravnog faksa :D
Last edit: 14 years 2 months ago by Morea.

More
14 years 2 months ago #646 by zrendula
Kada dođe inspekcija (mislim da je to gospodarska inspekcija s BSA) u firmu traži popis licenci za sav software, a to treba imati i za free software.
Za free software dovoljno je imati ispis npr. ovoga www.cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp

S brand računalima zna stići i Nero i još dosta računala i onda je potrebno isprintati specifikaciju za to računalo (isto i za stolna računala) jer su licence odnosno ključevi na instalacijskom CD/DVD-u (backup CD/DVD-u)

Dosta upita uputio sam na BSA jer želimo sve riješiti po PS-u, da kod slijedećem inspekcijskog oblika ne plaćamo kazne

Zadnji puta platili smo kaznu baš zbog AutoCAD-a :)

Dogodila nam se je glupost na jednom računalu. Netko nam je odljepio windows licencu. Ja sam to primjetio kad sam ove godine pregledavao sva računala

More
14 years 2 months ago #647 by Morea
mislim da ti je EULA dovoljna u slucaju DWG TrueView, ali procitaj za svaki slucaj ...

forums.autodesk.com/autodesk/attachments.../19885/1/license.rtf

More
14 years 2 months ago #648 by zrendula
Da to ću isprintati pa neka onda oni to čitaju ;)

Toliko su to zakomplicirali, a moglo je biti tako jednostavno "FREE for commercial and non-commercial use!"

Hvala

More
14 years 2 months ago #649 by Morea
čemu jednostavno, ako može komplicirano ... bar znam što ću biti u idućem životu...odvjetnik :D

Time to create page: 0.088 seconds