- Thank you received: 0
problem s naredbom layer isolate
13 years 11 months ago #695
by tomislav8
problem s naredbom layer isolate was created by tomislav8
Do sada sam radio u autocad 2009, od sad sam poceo raditi u 2010, ima jedna stvar koja mi smeta jako a neznam kako da ju riješim. Naime u 2009 layer isole mi je funkcionirao tako da kada bi označio layer koji mi treba svi ovi ostali bi nestali i sve je bilo ok, sada to više zbog nekog razloga ne funkcionira tako nego se ovi ostali layeri samo posvjetle i bivaju zaključani. I to učine dosta slabo tako da problem bude u tome što ne dobijem ono što želim a to je jedan izolirani layer i samo u njemu raditi. Neznam dali postoji neka opcija da se ovi ostali još posvijetle ili da skroz nestanu, ali jako bi me razveselila.
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
13 years 11 months ago - 13 years 11 months ago #696
by spori
Replied by spori on topic Re: problem s naredbom layer isolate
Pozz,
Ta opcija postoji - da si narediš da ti se vidi samo izolirani layer; nikakvi blijedi i zaključani ostali layeri. Ustvari, ja ti sada trenutno pri ruci imam ACAD 2012, ali koliko se sjećam to bi trebalo funkcionirati i u 10-tki, tj. postojati ta opcija.
Iako, meni jako paše kada vidim i ostale layere, tj. navikao sam se na tu opciju. Ovi layeri, koji se vide, njihovu blijedinu (fade) ili svjetlinu možeš podešavati, da budu blijeđi ili svjetliji.
Ovako; sa ACAD-om 2010 po defaultu imaš da, kada pozoveš naredbu LAYER ISOLATE, da ti neizolirani layeri budu LOCK AND FADE. Kako ćeš to promijeniti? Kada pozoveš naredbu LAYER ISOLATE, imaš podnaredbu Settings, koju pozoveš sa slovom S. Kada pozoveš podnaredbu Settings, kod tebe je odabrano LOCK AND FADE. Sada izabereš opciju OFF, i ako bude tražio još jednom da potvrdiš OFF ili Vpfrezze, onda još jednom odabereš OFF. I to je to.
Ako bude nešto nejasno, čujemo se.
Pozz,
Ta opcija postoji - da si narediš da ti se vidi samo izolirani layer; nikakvi blijedi i zaključani ostali layeri. Ustvari, ja ti sada trenutno pri ruci imam ACAD 2012, ali koliko se sjećam to bi trebalo funkcionirati i u 10-tki, tj. postojati ta opcija.
Iako, meni jako paše kada vidim i ostale layere, tj. navikao sam se na tu opciju. Ovi layeri, koji se vide, njihovu blijedinu (fade) ili svjetlinu možeš podešavati, da budu blijeđi ili svjetliji.
Ovako; sa ACAD-om 2010 po defaultu imaš da, kada pozoveš naredbu LAYER ISOLATE, da ti neizolirani layeri budu LOCK AND FADE. Kako ćeš to promijeniti? Kada pozoveš naredbu LAYER ISOLATE, imaš podnaredbu Settings, koju pozoveš sa slovom S. Kada pozoveš podnaredbu Settings, kod tebe je odabrano LOCK AND FADE. Sada izabereš opciju OFF, i ako bude tražio još jednom da potvrdiš OFF ili Vpfrezze, onda još jednom odabereš OFF. I to je to.
Ako bude nešto nejasno, čujemo se.
Pozz,
Last edit: 13 years 11 months ago by spori.
13 years 11 months ago #697
by tomislav8
Replied by tomislav8 on topic Re: problem s naredbom layer isolate
Skužio sam, hvala!!! da sam bio skoncetriran, mogao sam i sam to skužiti, samo me još zanima kako da posvijetlim ove ostale layere, tj. kako se to radi?
13 years 11 months ago #698
by spori
Replied by spori on topic Re: problem s naredbom layer isolate
Dakle, kada pozoveš naredbu LAYER ISOLATE, te podnaredbu Settings, imaš dvije opcije OFF i LOCK AND FADE. Ako/kada odabereš LOCK AND FADE, poslije toga koraka imaš ponudu; ENTER FADE VALUE ( od 0-90 ). Tu unosiš vrijednost koliko će biti blijedi ili svjetli neizolirani layeri. Ako staviš da vrijednost bude blizu 90; npr. 84, neizolirani layeri će biti jako blijedi, gotovo nevidljivi. I obratno. Probaj.
Ako zatreba, tu sam.
Pozz,
Ako zatreba, tu sam.
Pozz,
13 years 11 months ago #699
by tomislav8
Replied by tomislav8 on topic Re: problem s naredbom layer isolate
hvala puno
Time to create page: 0.094 seconds