- Thank you received: 0
Presječnice
13 years 4 months ago #743
by expchem
Presječnice was created by expchem
Bok,
ovako, trebao bi napravit presjeke terena u AutoCadu, na terenu u 2D su i neki objekti itd, linije presjeka su nacrtane preko nacrta, sad samo trebam preko tih linija izvuć presjeke. I na kraju presjeci moraju biti u različitom mjerilu na dužini i visini, dakle po dužini presjeka je mjerilo 1:1000 a po visini 1:100 da se dobije pregledniji crtež.
hvala unaprijed
ovako, trebao bi napravit presjeke terena u AutoCadu, na terenu u 2D su i neki objekti itd, linije presjeka su nacrtane preko nacrta, sad samo trebam preko tih linija izvuć presjeke. I na kraju presjeci moraju biti u različitom mjerilu na dužini i visini, dakle po dužini presjeka je mjerilo 1:1000 a po visini 1:100 da se dobije pregledniji crtež.
hvala unaprijed
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
13 years 4 months ago #744
by mario
Replied by mario on topic Re: Presječnice
Nisam shvatio gdje je problem.
13 years 4 months ago #745
by expchem
Replied by expchem on topic Re: Presječnice
Pa imam nacrt terena, i iz tog terena moram izvuć presjeke po određenim linijama, zvanim presječnice.
13 years 4 months ago #746
by mario
Ti to ne znaš napraviti u Autocad-u ili uopće ne znaš napraviti?
Teren su linije/polylinije ili imaš skeniranu podlogu?
Teren su linije/polylinije ili imaš skeniranu podlogu?
13 years 4 months ago #747
by expchem
Replied by expchem on topic Re: Presječnice
Način na koji bi ja to napravio u AutoCadu je predug, i zanima me što brži način. Nije skenirano nego se radi o polilinijama, točnije geodetska podloga, znači izohipse i ucrtani objekti. S obzirom da imam hrpu toga za napravit zanima me neki optimalan i brz način da to složim zajedno sa mjerilima jedne i druge dimenzije.
13 years 4 months ago #748
by mario
Dobro si primjetio da je to u Autocad-u predugo. Ja bih to napravio s Civil 3D-om pod uvjetom da izohipse imaju visinu. U Civilu je jednostavno manipulirati s uzdužnim presjecima tj. s vertikalnim i horizontalnim mjerilom.
Time to create page: 0.090 seconds