- Thank you received: 0
Naredba Align
13 years 4 months ago #749
by mayuska
Naredba Align was created by mayuska
Pozdrav!
Imam mali problem, pa ako netko zna ili ima ideju da mi pomogne...
Trebala bih od velikog profila (nacrtan u prilogu) nacrtati isti profil u presjeku koji bi bio dimenzija 28x38 (desni dio crteza).
Pokusala sam naredbom "align", medjutim ili se crtez "smanji" vodoravno ili okomito na potrebnu dimenziju, ali nikako u oba smjera.
Npr. ako se vodoravno smanji na 28cm, okomito ostane na staroj dimenziji ili se skalira s obzirom na vodoravnu dimenziju pa bude 31 cm okomito...
Mozda ne koristim pravu naredbu ili ju ne koristim kako bi trebalo.
Ako netko moze pomoci i objasniti mi kako da smanjim ovaj profil na potrebne dimenzije ili to nije moguce pa cu morati ponovno crtati...
Unaprijed zahvaljujem...
Imam mali problem, pa ako netko zna ili ima ideju da mi pomogne...
Trebala bih od velikog profila (nacrtan u prilogu) nacrtati isti profil u presjeku koji bi bio dimenzija 28x38 (desni dio crteza).
Pokusala sam naredbom "align", medjutim ili se crtez "smanji" vodoravno ili okomito na potrebnu dimenziju, ali nikako u oba smjera.
Npr. ako se vodoravno smanji na 28cm, okomito ostane na staroj dimenziji ili se skalira s obzirom na vodoravnu dimenziju pa bude 31 cm okomito...
Mozda ne koristim pravu naredbu ili ju ne koristim kako bi trebalo.
Ako netko moze pomoci i objasniti mi kako da smanjim ovaj profil na potrebne dimenzije ili to nije moguce pa cu morati ponovno crtati...
Unaprijed zahvaljujem...
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
13 years 3 months ago #751
by mario
Replied by mario on topic Re: Naredba Align
Ja bih profil pretvorio u BLOCK i onda mu promjenio scale po x-u 0,7368 i po y-u 0,9047. S time da će se na taj način i poremetiti odnosi u profilu (radijusi i sl.)
The following user(s) said Thank You: mayuska
13 years 3 months ago #755
by mayuska
Replied by mayuska on topic Re: Naredba Align
Hvala Mario, veeeeliki pozdrav...
)
Time to create page: 0.093 seconds