- Thank you received: 0
Vidljiv samo jedan objekt u Layout-u
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #763
by pugolina
Vidljiv samo jedan objekt u Layout-u was created by pugolina
Imam nacrte u zajedničkom file-u, koji su paralelno crtani u AutoCAD-u 2006 i 2011, radilo ih je više osoba, svatko u svojoj instaliranoj verziji, neki su koristili xref-ove, ja to još nisam savladala.
Problem nastaje kada u Layoutu želim prirediti nacrte za plotanje (radim u 2006), tada u prostoru papira vidim samo jednu kružnicu, dakle samo jedan objekt umjesto cijelog nacrta, bez obzira na razne pokušaje zumiranja.
Kada cijeli file spremim (save as) pod drugim imenom, problem ostaje isti.
Kada selektiram cijeli crtež iz modela i prekopiram ga u novi file, tog problema nema, layouti rade normalno, sve se vidi, sve radi.
Ali, voljela bih to izbjeći jer kad radim: select all, autocad padne (5MB) a kod "ručnog" selektiranja se bojim da nešto propusti(m).
Guglala sam po netu ali nisam još ništa pronašla, a vrijeme curi...
Može li neki savjet? Jednostavan
pozdrav
Problem nastaje kada u Layoutu želim prirediti nacrte za plotanje (radim u 2006), tada u prostoru papira vidim samo jednu kružnicu, dakle samo jedan objekt umjesto cijelog nacrta, bez obzira na razne pokušaje zumiranja.
Kada cijeli file spremim (save as) pod drugim imenom, problem ostaje isti.
Kada selektiram cijeli crtež iz modela i prekopiram ga u novi file, tog problema nema, layouti rade normalno, sve se vidi, sve radi.
Ali, voljela bih to izbjeći jer kad radim: select all, autocad padne (5MB) a kod "ručnog" selektiranja se bojim da nešto propusti(m).
Guglala sam po netu ali nisam još ništa pronašla, a vrijeme curi...
Može li neki savjet? Jednostavan
pozdrav
Last edit: 13 years 1 month ago by pugolina. Reason: korektura
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
13 years 1 month ago - 13 years 1 month ago #764
by mario
Replied by mario on topic Re: Vidljiv samo jedan objekt u Layout-u
Pretpostavljam da je ta kružnica neki zaostali objekt.
1. očitaj koordinatu neke točke u sredini tvog crteža u MODEL-u (slika 1)
2. klikni na LAYOUT i uđi u model u LAYOUTU (dupli klik unutar VIEWPORTA. Napiši ZOOM i onda C (za Center) i unesi očitane koordinate i potvrdi s ENTER veličinu povećanja/visine (slika 2)
3. klikni na vanjski okvir VIEWPORTA i namjesti si željeno mjerilo (formula je 1000/željeno mjerilo ako ti je okvir u LAYOUT u mm, a crtež u MODELU u m, npr. za mjerilo 1:5.000 uneseš 0.2 jer je 1000/5000=0.2)
Dovoljno jednostavno i brzo?
1. očitaj koordinatu neke točke u sredini tvog crteža u MODEL-u (slika 1)
2. klikni na LAYOUT i uđi u model u LAYOUTU (dupli klik unutar VIEWPORTA. Napiši ZOOM i onda C (za Center) i unesi očitane koordinate i potvrdi s ENTER veličinu povećanja/visine (slika 2)
3. klikni na vanjski okvir VIEWPORTA i namjesti si željeno mjerilo (formula je 1000/željeno mjerilo ako ti je okvir u LAYOUT u mm, a crtež u MODELU u m, npr. za mjerilo 1:5.000 uneseš 0.2 jer je 1000/5000=0.2)
Dovoljno jednostavno i brzo?
Last edit: 13 years 1 month ago by mario.
13 years 1 month ago #765
by pugolina
Replied by pugolina on topic Re: Vidljiv samo jedan objekt u Layout-u
Super Mario! :kiss:
Koju sam lekciju propustila???
Sada ću novi layout iskopirati 20x jer mi treba toliko raznih papira (formata).
Hvala!
Neprocjenjivo!
Koju sam lekciju propustila???
Sada ću novi layout iskopirati 20x jer mi treba toliko raznih papira (formata).
Hvala!
Neprocjenjivo!
Time to create page: 0.187 seconds