- Thank you received: 1
tipkovničke kratice
13 years 3 days ago #775
by davor66
tipkovničke kratice was created by davor66
Pozdrav svima najprvo..nije me bilo dugo! 
Sad slijedi pitanjce...jeli moguće u AutoCAD-u promjeniti tipkovničke kratice, tj skraćene komade preko tipkovnice..tipa ono da mi naredba copy bude samo c, ane co i da još neke sam sebi stvorim!
Radim u 2010!
Sad slijedi pitanjce...jeli moguće u AutoCAD-u promjeniti tipkovničke kratice, tj skraćene komade preko tipkovnice..tipa ono da mi naredba copy bude samo c, ane co i da još neke sam sebi stvorim!
Radim u 2010!
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
13 years 3 days ago #776
by Morea
Replied by Morea on topic Re: tipkovničke kratice
ima nekoliko nacina, ali za pocetak da ne kompliciramo...ako imas express toolse instalirane, samo ukucaj naredbu ALIASEDIT i otvoriti ce ti se dijaloski okvir u kojem nadjes naredbu koju trebas i promjenis joj kraticu...iznimno je jednostavno, ali problem je sto mijenjas originalni acad.pgp file u kojem su definirane te kratice pa bi bilo dobro da si ga negdje iskopiras za svaki slucaj...
ukucaj (kopiraj
) ovo u komandnu liniju:
(startapp "notepad" (findfile "acad.pgp"))
i spremi si ga negdje za svaki slucaj
ako kojim slucajem nemas express toolse instalirane, onda rucno promjenis postavke u tom fileu i to je to
i mala napomena....ako promjenis copy u c, circle vise nece imati tu kraticu, tako da i na takve stvari trebas pripaziti
ukucaj (kopiraj
) ovo u komandnu liniju:(startapp "notepad" (findfile "acad.pgp"))
i spremi si ga negdje za svaki slucaj
ako kojim slucajem nemas express toolse instalirane, onda rucno promjenis postavke u tom fileu i to je to
i mala napomena....ako promjenis copy u c, circle vise nece imati tu kraticu, tako da i na takve stvari trebas pripaziti
The following user(s) said Thank You: zrendula
12 years 3 months ago #861
by davor66
Replied by davor66 on topic Re: tipkovničke kratice
Ja se sjetim svake godine...uglavnom da se zahvalim za objašnjenja preko tipkovničkih kratica, jer ih naveliko koristim i ubrzao sam crtanje sa svojim kraticama poprilično...uglavnom još jednom hvala! 
Milim da za iskrenu zahvalu nikad nije kasno!
Milim da za iskrenu zahvalu nikad nije kasno!
The following user(s) said Thank You: mario
Time to create page: 0.082 seconds