- Thank you received: 1
Draw order
ima li netko kakav prijedlog.
Nacrtam recimo običan kvadrat u 2D i kad njega stavim preko nekog Block-a ili linije i u Draw order-u podesim "Bring to front" da mi on prekrije svojom površinom taj nacrt. Znači ne da samo linija bude od gore nego cijela površina.
Da malo pojasnim,
dobio sam nacrt i određeni predmet je nacrtan u 2D i od njega napravljen Block. Kada njega stavim preko nacrta i podesim u Draw order-u "Bring to front" on mi prekrije nacrt cijelom svojom površinom iako je sredina "šuplja" kao kod gore spomenutog kvadrata.
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
Na prvoj slici se vidi dotični predmet (upravljački panel) crvena linija, u postavkama u Draw order-u postavljeno "Bring to front".
Druga slika di se vidi drugi predmet bijela linija, u postavkama u Draw order-u postavljeno "Bring to front".
Predmet crtan crvenom linijom sam dobio kao "Block" a predmet crtan bijelom linijom sam ja crtao te također napravljen "Block".
Nije meni cilj obrisati ili onemogućiti tu opcije nego koristiti i na mojim "block"-ovima.
Ovo je definitivno ta opcija, ali i dalje mi nije jasno kako neki "block" učiniti takvim tom opcijom.
Šaljem dwg sa sa jednim "block"-om pa probaj vidjeti.
eto mene, bio sam nekoliko dana na godišnjem pa zato nisam odgovarao.
Slao sam ih isto kao one slike, znači prikačio sam ih kao privitak u poruci ali vidim da moja zadnja poruka nema nikakvog privitka.
Omogućio jesam, ali nisam isprobao.
Sorry
LP, Zoran
Da cad-hr.net ne postane javni servis za razmjenu dwg fileova maksimalna je vličina file-a ograničena na 5 MB
Omogućeni file-ovi su: zip,txt,doc,gz,tgz,rar,pdf,ZIP,dwg,DWG
Nadam se da je sada jasnije.
Dodao sam u u privitak dwg file 83.1 KB.
ovo sam uspio shvatiti malo uz tvoju pomoć iz savjeta sa početka i malo uz pomoć You tuba, ali čini mi se da si ti crtao ovu plavu liniju "ručno".
Šta kada je objekt još kompleksniji. Našao sam negdje jednu foru kako to pojednostaviti.
Okolo objekta napraviš jedan kvadrat i opcijom "Boundary" klikneš unutar tog kvadrata, a izvan objekta tako da ti se napravi od vanjskih linija (plašt objekta) polyline. Zatim u opciji "Wipeout" odabereš polyline i označiš tu vanjsku polyline (plašt objekta).
Taj način funkcionira sa jednostavnijim objektima ali čim je nešto kompleksnije što je dosta čest slučaj Acad samo vrti u beskonačno.