adrijan 24-03-2010 14:26
Zanima me kako da napravim adrape line preko surfacea. Imam surface i neke linije koje su na 0 i kako da ih prebacima na visinu surfacea? U starom Qiucksurfu je bila jednostavna naredba drape, pa me zanima da li ima nešto slično i u AutoCAD-u.
I da. koristima AutoCAD civil 3d 2010.
JackOfHearts 24-03-2010 14:37
možeš, ali moraš pretvoriti liniju/polyliniju u feature line i onda tamo negdje je opcija da uzme visinu s nekog surface-a. Ako ne nađeš gdje javi, pa ću pogledati.
adrijan 24-03-2010 19:52
uspio sam tako,a li nije baš kako sam htio. jer kad imam liniju sa samo 2 verteksa kad to prebacim u feature line i dignem na surface on samo prvu i posljednju tocku digne na visinu iz surfacea. linija je dugacka, a između dvije točke je samo pravac, a ne terenu ima mnogo lomova. ja bi htio da mi izlomi liniju kad preko terena.
JackOfHearts 24-03-2010 21:26
Jesi li upalio opciju "Insert intermediate grade break points"? Meni radi bez problema.
P.S. Prilikom kreiranja feature line-a, nemoj odmah assign elevation, već kasnije odi na Grading->Elevation from surface
adrijan 26-03-2010 09:12
Uspio sam sad. Hvala.
Malo se ruši CAD dok to radi, ali dio po dio crteža i gotovo.
JackOfHearts 26-03-2010 12:52
da, to je problem s feature lines. CAD se užasno uspori/ruši kada crtež sadrži feature line s velikim brojem vertexa. U Land desktopu je bila jedna puno bolja opcija koja je to isto radila, samo je kreirao 3d poly, a ne feature line. Znam da je bila diskusija da implementiraju tu opciju u Civil 3D, ali ništa od toga očito.