atocadLT??

More
14 years 4 months ago #580 by davor66
atocadLT?? was created by davor66
Zanima me razlika izmedu AutoCAD i AutoCAD LT...mislim sto znaci to LT...malo opet stupidno pitanje,al treba mi neki odgovor,radi se naime o zivotu ili smrti!!:laugh:
Unapried zahvalan dobrim ljudima sa najboljeg portala na svijetu!!:)

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
More
14 years 4 months ago #583 by davor66
Replied by davor66 on topic Re: atocadLT??
moram priznati da sam jos vise zbunjen...onaj drugi link mi nece da otvori:unsure:
..jel mi mozes ukratko rijecima objasniti...
pozzzz

More
14 years 4 months ago #584 by mario
Replied by mario on topic Re: atocadLT??
Ovo što sam ti poslao je usporedba Autocad 2012 i Autocad 2012 LT. Vjerujem da je slično i sa nižim verzijama.

Najveća razlika između tih dviju verzija je što u LT verziji nema 3D modeliranja, renderiranja i ostale stvari za 3D crtanje. Drugo je da nema Express Tools, support za LISP, ObjectARX (C++, C# i VB.NET). Nema mrežne licence, CAD standard tools...

Ne znam koja je razlika u cijeni, ali za dvodimenzionalno crtanje i ako ti ne treba ObjectARX i LISP zadovoljava. No tu se već postavlja pitanje zašto onda kupovati Autocad kada ima besplatnih alternativa ili jeftinijih.

More
14 years 4 months ago #585 by davor66
Onda je u biti taj LT osakacena varijanta i jeftinija za 2D..hm!
Ma ja sam na poslu u bivsoj firmi imao taj LT 2011 i imao je jednu super alatku Group,vec sam pricao na forumu o njoj i to u obliku ikonice naravno i bila je jos i explode group i jos neke 2 nesjecam se vezano za group tj grupiranje.

Imao sam priliku kod jednog frenda upaliti 2011 obicni i on nije imao tu ikonu...pa mi nije jasno...moj doma 2008 isto naravno nema,vidio sam isto da i 2009 isto nema...pa mi nije jasno!!

More
14 years 4 months ago #586 by mario
To s ikonama je uvijek zez. Upisi group u komandnoj liniji i to je to. Provjereno s Civil 3D 2008 i Civil 3D 2011.

Čisto sumnjam da LT verzija ima nešto što ima normalna verzija.

Ako baš trebaš ikonu onda ju sam ubaciš u toolbar.

More
14 years 4 months ago #587 by davor66
to sam skuzio da ima...ali jos ne i kako funkcionira i cini mi se prekomplicirano kad se otvori prozor Object grouping,jer u toj LT varijanti na poslu je to bilo jednostavno,selektiram objekt i kliknem na ikonu..a ovo mi je kao prvo sve nejasno i nemam vremena otvarat za svaku sitnicu prozor i upisivati tamo nesto i 5 puta klikati!

A desni klik na bilo koju ikonu na onom popisu nema Group...a na poslu je bilo desni klik na ikonu i na popisu je bio Group!!!

Sad tek nis ne kontam!!!

More
14 years 4 months ago #588 by Morea
Replied by Morea on topic Re: atocadLT??
he, to je valjda jedina stvar koja je bolje riješena u LT verziji nego u punoj verziji...LT ima 2 ikonice - group i ungroup (cime upravljaju dvije varijable/naredbe kojih nema u full CADu), a puna verzija dijaloški okvir u kojem se sve živo mora imenovati da bi se koristilo kao grupa...i da... nema gumbića za GROUP naredbu, nego se ovaj mora napraviti ručno :)

More
14 years 4 months ago #589 by davor66
..pa eto vidis da ima neka fora...u zadnje vrijeme kako sam crtao dosta u sketchUP-u on ima tu naredbu...pa sam se navikao na nju i stvarno mi koristi iako vecina crteza mi je u 2D nekad mi treba i 3D...
Sad opet pitanje...koliko sam shvatio da mi pokustavate objasniti da je tu ikonu moguce napraviti tj da izbjegnem onaj dijaloski okvir i da selektiram...kliknem group....i stvorim grupu....moguce???

More
14 years 4 months ago #590 by Morea
ne, u LT postoje posebne naredbe za group i ungroup kojih nema u punom CADu, što znači da ne možeš tek tako pridružiti naredbe ikonicama kad naredbe ne postoje, jel :D. možeš naravno napraviti ikonu u punom ACADu, ali klikom na nju će ti se svakako upaliti dijaloški okvir koji ne želiš.

ima na netu jedan lisp za to, ali nisam ga nikada pokrenuo, tako da ne znam da li radi, ili možda macro koji bi ti omogućio grupiranje bez paljenja dijaloškog okvira...možda "-GROUP" naredba grupira tako.
problem je što trenutno ne mogu pokrenuti CAD na ovoj svojoj kanti i provjeriti, pa moraš isprobavati sam.

More
14 years 4 months ago #591 by davor66
ako ti se da....jednom prilikom posaljes link...jer to je meni malo visa matematika,al cu probat zasigurno!!
..netko je jednom na ovom forumu rekao da ce neka nova verzija autocada imati glasanje za alat...ja glasam za to definitivno da AutoCAD full ima Group i Ungroup...u obliku ikone naravno!!! :laugh:

More
14 years 4 months ago - 14 years 4 months ago #592 by Morea
tu je lisp, ostalo jednom kad osposobim komp (čitaj, kupim novi :D:D:D )
www.cadtutor.net/forum/showthread.php?54...roup-command-routine
Last edit: 14 years 4 months ago by Morea.

More
14 years 4 months ago #593 by mario
Mozda ti i ovo pomogne: www.cadforum.cz/cadforum_en/qaID.asp?tip=6287

Moram priznati da nisam znao za tu naredbu. Kako nisam znao za nju nisam ju niti koristio. Čini mi se da ću ju početi koristiti.B)

More
14 years 4 months ago #594 by davor66
vidio na forumu...covjek u istim dilemama & problemima kao i ja!:S
...moram priznati da ne vladam bas engleskim...ali sto mu to pokusavaju pokazati...napominjem da nisam neki strucnjak u cadu... jeli to neko programiranje unutar postojeceg cad-a??

..sad upravo crtam i mastam o tome kako bi bilo fino imati tu ikonicu...group..joooj!!!:ohmy:
..stvarno im treba poslati pismo tim glavonjama u Autodesku!!:laugh:

More
14 years 4 months ago - 14 years 4 months ago #595 by mario
Kao prvo isprika. Zaboravio sam zašto je ovaj portal pokrenut - da pomogne svim onima koji imaju manje (ili nimalo) iskustva u CAD programima i koji se baš ne služe engleskim jezikom (ili nekim drugim).

Ja sam jučer isprobao LISP za koji sam ti dao link. I mislim da ćeš biti zadovoljan s njime.

Download ovaj file:

Attachment grp.zip not found

Raspakiraj (uzipaj, odzipaj) na svoj komp i zapamti gdje je. Kada ga raspakiraš zvati će se grp.vlx

Pokreni Autocad. Upiši APPLOAD. U tom prozoru klikni u donjem desnom kutu (ispod torbe) CONTENTS.

S time ćeš dobiti da se taj file učita svaki put s Autocad-om.

U novom prozoru izaberi ADD i dodaj file koji si raspakirao (grp.vlx)

Stisni CLOSE. I opet CLOSE.

Naredbu pokrećeš tako da u commandnoj liniji upišeš GRP (za GROUP) ili UNGRP (za UNGROUP).

Kako napraviti shortcut ili ikonicu napisat ću kada stignem.

Nadam se da ti je ovo pomoglo.
Last edit: 14 years 4 months ago by mario.

Time to create page: 0.104 seconds