atocadLT??

More
14 years 4 months ago #596 by davor66
Replied by davor66 on topic Re: atocadLT??
NEVJEROATNO!!!!:woohoo:
..ne da radi nego zbilja radi!!!
nisam vjerovao kad sam isao to prebacivati na komp...najprije sam imao problema sa raspakiravanjem budci da mi je komp bio na popravku pa mi tip instalirao neke nove programe pa nista ne radi kao prije...ali uspio sam bas kako si opisao prebacio i stvarno radi....
Znaci i to je moguce,nemogu vjerovat...sad jos da mu dodjelimo neku ikonicu,mozemo je i prodavati!!:laugh:

Opet ponavljam ovaj portal vise vriedi nego cijela nasa vlada i MUP zajedno!!:laugh:

Dugujem rundu..tj. dvije!

jos jednom vel'ka hvala..i ako ti ni problem da mu jos dodijelimo shortcut ili ikonicu...kad stignes!

pozzz!;)

Please Prijava or Create an account to join the conversation.

More
14 years 4 months ago #597 by mario
Replied by mario on topic Re: atocadLT??
Koji Autocad koristiš? Da znam u kojem napraviti shortcut ili ikonu i da napravim za taj Autocad uputstva.

More
14 years 4 months ago #598 by davor66
2010

More
14 years 4 months ago #599 by mario
Upiši CUI. Klikni na zvijezdicu (CREATE A NEW COMMAND)

Nazovi ju Group i prema donjoj slici upiši parametre. Ikonicu izaberi po želji ili preradi neku postojeću (sa EDIT). Ja nisam upisivao ništa pod Description, Command Display Name, a ti možeš ako ti je potrebno. Pod Description upišeš što ta naredba radi, a pod Command Display Name upišeš ono što želiš da ti se prikaže kada dođeš mišom na ikonicu npr. GROUP LT.

Ponoviš isto i za UNGROUP naredbu. Znači naredbu nazoveš Ungroup i pod Macro napišeš UNGRP i izabereš drugu ikonicu.

Zatim ideš u gornji lijevi dio prozora i pod Ribbon -> Panels -> Home 2D - Draw. U donjem lijevom prozoru nađeš napravljenu Group komandu i povučeš ju ispod Row 2 u gornjem lijevom prozoru. Automatski će se pojaviti u gornjem desnom prozoru. Ponoviš za Ungroup komandu.

Krajnji rezultat je ovakav:

Ako ti se ne sviđa da je ta komanda pod Ribbonom DRAW napraviš ju gdje ti više odgovara (izabereš pod Panels).

More
14 years 4 months ago #601 by davor66
ej,nikako da se javim i zahvalim ne nevidjenom trudu :)
...naime uspio sam sve napravit..samo ja koristim autocad classic radni prostor jer sam naviknuo a na njemu nemam tih ikona koje sam stvorio GRP i UNGRP...nema ih ni na Draw-u...ali na onim paletama od 2D Drafting & Annotation ih imam upravo kako si ti prikazao na forumu...pa neznam jeli to moguce prebacti na classic workspace!??

...uglavnom zasad se super zadovoljavam sa upisivanjem GRP i UNGRP jer ih bas u zadnje vrijeme cesto koristim a naravno lakse bi bilo kad bih i mogo klikati...ili cak napraviti slovo na tastaturi! :D

jos jednom hvala puno i sori sto se nisam javljao,jer mi je komp bio rikavao a i nisam se bavio crtanjem ovih dana sve do danas...

pozzz

More
14 years 4 months ago #602 by davor66
eh...uspio sam i to rjesit...uglavnom sad znam pomicat alate i dodavati tj mjenjati u toolbars-ima B)
Sad imam konacno sto sam htio ikonice za gupirnje i razbijanje na classic workspace...

Ali sto mi se sad dogodilo...kad idem desni klik na bilo koju ikonicu da dodam nove alate baci mi ih normalno negdje na crtez bilo gdje i kad ih idem micati da ih pomaknem negdje po crtezu ili da ih spremim lijevo desno ili gore....pokaze da je blokirano (crni krug sa kosom crtom)...i to ma zasada prilicno muci!!!:unsure:

More
14 years 4 months ago #603 by davor66
..ovo stvarno postaje problem....nemogu pomicati alatne trake...
...let someone help meeee...
:ohmy:

More
14 years 4 months ago #604 by davor66
koij sam ja panicar...i to sam rjesio...i ludjak,pricam sam sa samim sobom!:silly:
..zanemarite me!

More
14 years 4 months ago #605 by mario
Drago mi je da sam pomogao. A koji put i nije lose razgovarati sa samim sobom. Barem znas tko ti je sugovornik ;)

More
14 years 4 months ago #606 by davor66
je..hvala os jednom...bas sam faca,imam group i ungroup na alatnim trakama a to sam trazio mjesecima!!
B)

More
14 years 4 months ago #608 by Morea
Replied by Morea on topic Re: atocadLT??

davor66 wrote: koij sam ja panicar...i to sam rjesio...i ludjak,pricam sam sa samim sobom!:silly:
..zanemarite me!

znaci, skontao si sta radi onaj mali lokot dolje desno? :)

More
14 years 2 months ago #651 by davor66
...ma bezveze,samo da se javim dobrim ljudima tu s portala,uglavnom rasturam grupiranje i ungrupiranje i magao bih davati instrukcije iz toga kako nesto grupirati i ungrupirati u CAD-u...ako kome treba u pola cijene!!B)
...te su me ikone pojacale za 25 %:)
Ja jos uvijek mislim da bi trebali organizirati neku pijanku nas, tu s portala!!;)

More
14 years 2 months ago #652 by mario
:huh: Kada i gdje?

More
14 years 2 months ago #656 by zrendula
Replied by zrendula on topic Re: atocadLT??

davor66 wrote: Ja jos uvijek mislim da bi trebali organizirati neku pijanku nas, tu s portala!!;)

Da si spomenuo pijanku negdje u "Prijedlozima" i ja bi to opazio brže :laugh:
Za druženje urednika slati ću mail s prijedlogom uskoro (prvo treba snijeg da otopi)

Da li ćemo moći organizirati nešto veće ne znam

More
14 years 1 month ago #676 by davor66
evo opet ja...ja bih trebao promjeniti nick u pijanac66 :D
naime....ako bude neka fešta/pijanka,samo najavite!!!
:)

Time to create page: 0.097 seconds