- Thank you received: 1
atocadLT??
Unapried zahvalan dobrim ljudima sa najboljeg portala na svijetu!!
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
..jel mi mozes ukratko rijecima objasniti...
pozzzz
Najveća razlika između tih dviju verzija je što u LT verziji nema 3D modeliranja, renderiranja i ostale stvari za 3D crtanje. Drugo je da nema Express Tools, support za LISP, ObjectARX (C++, C# i VB.NET). Nema mrežne licence, CAD standard tools...
Ne znam koja je razlika u cijeni, ali za dvodimenzionalno crtanje i ako ti ne treba ObjectARX i LISP zadovoljava. No tu se već postavlja pitanje zašto onda kupovati Autocad kada ima besplatnih alternativa ili jeftinijih.
Ma ja sam na poslu u bivsoj firmi imao taj LT 2011 i imao je jednu super alatku Group,vec sam pricao na forumu o njoj i to u obliku ikonice naravno i bila je jos i explode group i jos neke 2 nesjecam se vezano za group tj grupiranje.
Imao sam priliku kod jednog frenda upaliti 2011 obicni i on nije imao tu ikonu...pa mi nije jasno...moj doma 2008 isto naravno nema,vidio sam isto da i 2009 isto nema...pa mi nije jasno!!
Čisto sumnjam da LT verzija ima nešto što ima normalna verzija.
Ako baš trebaš ikonu onda ju sam ubaciš u toolbar.
A desni klik na bilo koju ikonu na onom popisu nema Group...a na poslu je bilo desni klik na ikonu i na popisu je bio Group!!!
Sad tek nis ne kontam!!!
Sad opet pitanje...koliko sam shvatio da mi pokustavate objasniti da je tu ikonu moguce napraviti tj da izbjegnem onaj dijaloski okvir i da selektiram...kliknem group....i stvorim grupu....moguce???
. možeš naravno napraviti ikonu u punom ACADu, ali klikom na nju će ti se svakako upaliti dijaloški okvir koji ne želiš.ima na netu jedan lisp za to, ali nisam ga nikada pokrenuo, tako da ne znam da li radi, ili možda macro koji bi ti omogućio grupiranje bez paljenja dijaloškog okvira...možda "-GROUP" naredba grupira tako.
problem je što trenutno ne mogu pokrenuti CAD na ovoj svojoj kanti i provjeriti, pa moraš isprobavati sam.
..netko je jednom na ovom forumu rekao da ce neka nova verzija autocada imati glasanje za alat...ja glasam za to definitivno da AutoCAD full ima Group i Ungroup...u obliku ikone naravno!!! :laugh:
:D:D )www.cadtutor.net/forum/showthread.php?54...roup-command-routine
Moram priznati da nisam znao za tu naredbu. Kako nisam znao za nju nisam ju niti koristio. Čini mi se da ću ju početi koristiti.
...moram priznati da ne vladam bas engleskim...ali sto mu to pokusavaju pokazati...napominjem da nisam neki strucnjak u cadu... jeli to neko programiranje unutar postojeceg cad-a??
..sad upravo crtam i mastam o tome kako bi bilo fino imati tu ikonicu...group..joooj!!!:ohmy:
..stvarno im treba poslati pismo tim glavonjama u Autodesku!!:laugh:
Ja sam jučer isprobao LISP za koji sam ti dao link. I mislim da ćeš biti zadovoljan s njime.
Download ovaj file:
Attachment grp.zip not found
Raspakiraj (uzipaj, odzipaj) na svoj komp i zapamti gdje je. Kada ga raspakiraš zvati će se grp.vlx
Pokreni Autocad. Upiši APPLOAD. U tom prozoru klikni u donjem desnom kutu (ispod torbe) CONTENTS.
S time ćeš dobiti da se taj file učita svaki put s Autocad-om.
U novom prozoru izaberi ADD i dodaj file koji si raspakirao (grp.vlx)
Stisni CLOSE. I opet CLOSE.
Naredbu pokrećeš tako da u commandnoj liniji upišeš GRP (za GROUP) ili UNGRP (za UNGROUP).
Kako napraviti shortcut ili ikonicu napisat ću kada stignem.
Nadam se da ti je ovo pomoglo.