- Thank you received: 1
3D trim
14 years 4 months ago - 14 years 4 months ago #632
by zuti
Replied by zuti on topic Re: 3D trim
Prvo sam unio novi Layer (pomoć) u npr. crvenoj farbi….
Zatim povukao po vanjskom bridu (tvojeg luka ARC (tri točke, početak, centar, kraj luka), zatim novi ARC (početak luka, centar luka odmaknuo po osi Y, i treća točka opet na kraj luka). Zamračio layer 0 kliknuo na jedan od ARC-ova, upisao u komandnu liniju PEDIT, lupio ENTER, upisao J i opet lupio enter, tako sam dobio zatvoreni polyline (u - x,y koordinatama). Uključio nazad layer 0, upisao kom. liniju EXTRUDE, označio dotični polyline, razvukao sam novo tijelo po bridu tvojeg luka(po osi z). Jedino što je preostalo; oduzeti od tvog V moj mjesec…, a to ostavljam tebi. Upiši SUBTRACT; Enter, zatim klikni svoj V ; Enter, klikni na mjesec i opet Enter….
I to je to
Poz Zuti
Zatim povukao po vanjskom bridu (tvojeg luka ARC (tri točke, početak, centar, kraj luka), zatim novi ARC (početak luka, centar luka odmaknuo po osi Y, i treća točka opet na kraj luka). Zamračio layer 0 kliknuo na jedan od ARC-ova, upisao u komandnu liniju PEDIT, lupio ENTER, upisao J i opet lupio enter, tako sam dobio zatvoreni polyline (u - x,y koordinatama). Uključio nazad layer 0, upisao kom. liniju EXTRUDE, označio dotični polyline, razvukao sam novo tijelo po bridu tvojeg luka(po osi z). Jedino što je preostalo; oduzeti od tvog V moj mjesec…, a to ostavljam tebi. Upiši SUBTRACT; Enter, zatim klikni svoj V ; Enter, klikni na mjesec i opet Enter….
I to je to
Poz Zuti
Attachment jedroxx.zip not found
Last edit: 14 years 4 months ago by zuti.
Please Prijava or Create an account to join the conversation.
14 years 4 months ago #633
by Frrrantic
Replied by Frrrantic on topic Re: 3D trim
Može i tako
14 years 4 months ago #634
by marinche
Replied by marinche on topic Re: 3D trim
evo mene opet sa problemom
heheh
čula sam da postoji nekakav express tools pomoću kojeg možeš zadati određene parametre blokovima tako da ne moraš ručno klikati na svaki i mijenjati to šro trebaš. uglavnom, kod crtanja pozicija regala radim blokove koji predstavljaju paletu i svaka ima svoju poziciju i zapravo svakoj moram ručno mijenjati poziciju a to mi je hrpa posla jer imam 12 redova po 16 regala u redu a negdje imam i po 4 visine :S
zasada sam napravila samo jedan red i to samo za ove pozicije na podu i već mi je dosta!!
stavila sam file pa ako netko ima neki prijedlog bila bih mu vrlo zahvalna
pozz
čula sam da postoji nekakav express tools pomoću kojeg možeš zadati određene parametre blokovima tako da ne moraš ručno klikati na svaki i mijenjati to šro trebaš. uglavnom, kod crtanja pozicija regala radim blokove koji predstavljaju paletu i svaka ima svoju poziciju i zapravo svakoj moram ručno mijenjati poziciju a to mi je hrpa posla jer imam 12 redova po 16 regala u redu a negdje imam i po 4 visine :S
zasada sam napravila samo jedan red i to samo za ove pozicije na podu i već mi je dosta!!
stavila sam file pa ako netko ima neki prijedlog bila bih mu vrlo zahvalna
pozz
14 years 4 months ago - 14 years 4 months ago #635
by Frrrantic
Misliš nešto kao da ti se sami atributi numeriraju kad ih stvaraš?
Ja sam imao isti problem, ali evo sam ti našao neko rješenje:
1. Skini file koji sam ti poslao i ekstraktiraj ga (to je .lsp file)
2. U AutoCAD-u uđi u TOOLS-- pa onda u LOAD APPLICATION
3. Nađi ga, stavi i klikni LOAD
4. Klikni na CONTENT (kuferčić) STARTUP SUITE u istom prozoru, zatim ADD i opet ga učitaj
ovo ti je da ga ne moraš svaki put učitavati napose
5. Klikni CLOSE
Sad ukucaj "NUMINC" i pokrenula si naredbu :laugh:
Ostalo možeš skužit sama, ako ne možeš, pitaj
Ja sam imao isti problem, ali evo sam ti našao neko rješenje:
1. Skini file koji sam ti poslao i ekstraktiraj ga (to je .lsp file)
2. U AutoCAD-u uđi u TOOLS-- pa onda u LOAD APPLICATION
3. Nađi ga, stavi i klikni LOAD
4. Klikni na CONTENT (kuferčić) STARTUP SUITE u istom prozoru, zatim ADD i opet ga učitaj
ovo ti je da ga ne moraš svaki put učitavati napose
5. Klikni CLOSE
Sad ukucaj "NUMINC" i pokrenula si naredbu :laugh:
Ostalo možeš skužit sama, ako ne možeš, pitaj
Last edit: 14 years 4 months ago by Frrrantic.
14 years 4 months ago #636
by marinche
OVO JE ODLIČNOOO :woohoo: :woohoo: tnx!!
jako jednostavno sam to ubacila i vrlo je lako za koristit! skraćuje mi posao ful!
jedino ne znam zašto mi ne pokazuje osnapove jer moram blokove na određenim udaljenostima postavljat. osnap mi je uključen i sve ali ih ne pokazuje kad postavljam blokove !! ne znam da li postoji neki naćin za to uključit?
jako jednostavno sam to ubacila i vrlo je lako za koristit! skraćuje mi posao ful!
jedino ne znam zašto mi ne pokazuje osnapove jer moram blokove na određenim udaljenostima postavljat. osnap mi je uključen i sve ali ih ne pokazuje kad postavljam blokove !! ne znam da li postoji neki naćin za to uključit?
14 years 4 months ago #637
by Frrrantic
Nema na čemu 
Skini kvačicu s "TEXT FOLLOWS CURSOR"
Skini kvačicu s "TEXT FOLLOWS CURSOR"
14 years 4 months ago - 14 years 3 months ago #638
by Frrrantic
Rekao sam da ću naći naćina za jednostavniji 3DTRIM :evil:
Napravio sam LISP program koji izvodi 3D TRIM. Prednost je ta što može trimovati ono što SLICE ne može. Znači ZAKRIVLJENI SOLID.
Nije nešto posebno, ali... Doduše, pošto nisam imao nikakvog predznanja iz programiranja u AustoLISP-u, smatram da je i ovo nešto.
:laugh:
Napravio sam LISP program koji izvodi 3D TRIM. Prednost je ta što može trimovati ono što SLICE ne može. Znači ZAKRIVLJENI SOLID.
Nije nešto posebno, ali... Doduše, pošto nisam imao nikakvog predznanja iz programiranja u AustoLISP-u, smatram da je i ovo nešto.
:laugh:
Last edit: 14 years 3 months ago by Frrrantic.
The following user(s) said Thank You: marinche
14 years 4 months ago #639
by marinche
skinula kvaćicu i radi kao podmazano 
hvala još tisuću puta
hvala još tisuću puta
Time to create page: 0.139 seconds